Пісочне печиво зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Пісочне печиво зі сметаною - це, як то кажуть, класика жанру. З додаванням сметани в тісто воно стає м'яким і ніжним. До того ж, таке печиво довго не черствіє і залишається розсипчастим.
Щоб порадувати своїх дітей смачним і натуральним печивом, дізнайтеся, як приготувати пісочне печиво зі сметаною. Його можна робити до Різдва, дарувати друзям і близьким. При бажанні, ви можете прикрасити готове печиво і покрити його глазур'ю.
- Маргарин - 200 грам
- Борошно пшеничне - 350 грам
- Заголовок Бондюель - 100 грам
- Арахіс - 100 грам
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Куряче яйце - 1 штука
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Цукор коричневий - 250 грам
- Розпушувач тіста - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 1 щіпка
Маргарин дістаньте з холодильника і дайте йому підтанути, щоб він став м'яким. Наріжте маргарин кубиками і помістіть в миску. Додайте коричневий цукор і розітріть його з маргарином до білого кольору.
Тепер додайте до цукру з маргарином сметану, вбийте яйце, киньте щіпку солі і гарненько розмішайте всі інгредієнти до однорідності.
Арахіс збийте блендером або подрібніть за допомогою кавомолки в дрібну крихту. Додайте подрібнений арахіс в миску, також покладіть туди просіяне борошно, розпушувач, куркуму і ванілін. Замісити пружне і еластичне тісто.
Скачайте тісто в кулю і покладіть в миску. Накрийте його харчовою плівкою і поставте миску в холодильник на півтори-дві години.
Через пару годин дістаньте тісто з холодильника і розкачайте його в пласт товщиною в півсантиметра. Тісто легке в роботі, так як в ньому багато маргарину, воно не липне до рук і робочої поверхні. За допомогою формочок виріжте в тесті фігурки. Викладіть їх на деко на силіконовий килимок і випікайте п'ятнадцять-двадцять хвилин в духовці при температурі двісті градусів.