Рецепт Пісочне печиво з маком фото

Пісочне печиво з маком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Пісочне тісто
На полуденок , Для дітей
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 30
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пісочне печиво - це дуже популярний вид випічки. Тісто для нього готується дуже просто і без особливого клопоту. Щоб урізноманітнити рецепт класичного печива, просто додайте в нього трохи маку.

Опис приготування:

Не всім відомо, як правильно пекти пісочне печиво так, щоб воно було розсипчастим і хрустким. Відмінний варіант, як приготувати пісочне печиво з маком, викладено тут. Рецепт простий, а саме блюдо виходить вельми незвичайним і оригінальним.

  • Вершкове масло - 260 грам
  • Жовток яєчний - 1 штука
  • Цукрова пудра - 100 грам
  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Заголовок Бондюель - 100 грам
  • Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
  • Какао-порошок - 3 Ст. Ложки
  • Мак - 3 Ст. Ложки
  • Халва - 60 грам
пісочне печиво з маком - фото крок 1
Дістаньте з холодильника вершкове масло, дайте йому постояти при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким. Покладіть масло в миску, додайте до нього цукровий пісок і розітріть, поки маса не побіліє. Вбийте сирі курячі яйця, додайте кукурудзяну і пшеничну муку, а також розпушувач. Ретельно перемішайте всі інгредієнти і замісити м'яке тісто.
пісочне печиво з маком - фото крок 2
Тісто розділіть на дві рівні частини. В одну з них додайте мак, а в іншу - порошок какао. Оберніть шматки тесту в харчову плівку і відправте в холодильник на півгодини.
пісочне печиво з маком - фото крок 3
Через півгодини дістаньте тісто з холодильника, розділіть шматок з какао на тридцять рівних шматочків. Скачайте з них кульки, викладіть їх на деко, застелене пергаментом для запікання. Виделкою притисніть кожен кульку так, щоб вийшла невелика коржик.
пісочне печиво з маком - фото крок 4
Те ж саме виконайте з шматком тесту, в який ви додавали мак. У вас повинно вийти ще тридцять кружечків на окремому листі. Випікайте обидві партії печива двадцяти хвилин в духовці при температурі двісті градусів.
пісочне печиво з маком - фото крок 5
Поки печеться печиво, вам необхідно зробити для нього крем. У піалках змішайте залишок вершкового масла і халву, яку заздалегідь необхідно розкришити. Розтирайте крем до тих пір, поки він не стане однорідним.
пісочне печиво з маком - фото крок 6
Готове печиво дістаньте з духовки і остудіть його. Кожен шматочок печива з какао з одного боку намажте кремом і з'єднайте його з шматочком печива з додаванням маку. Зберігайте печиво в холодильнику.

Схожі рецепти