Сирне печиво з маком
(покроковий рецепт з фото)
Любителям сирної випічки пропоную спробувати смачне печиво. Основа з сирного тесту, а всередині печива - макова начинка. Поєднання цікаве, а рецепт простий.
Борошно в сирне тісто додаємо порціями. Маса виходить м'яка і пластична. Кількість борошна корегуйте в процесі.
- Сир - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Мак - 5 Ст. Ложок
- Розпушувач тіста - 5 грам
- Сіль - 3 грами

Підготуємо інгредієнти для сирного печива.

Яйце, сіль і 2 ложки цукру відправляємо в миску. Все збиваємо вінчиком.

Додаємо м'яке вершкове масло.

Сир висипаємо в миску і все перемішуємо.

Насипаємо півсклянки борошна і розпушувач. Перемішуємо. Потім борошно підсипає невеликими порціями і замішуємо тісто руками.

Готуємо начинку. Mac і 3 ложки цукру перемелює разом.

У макову начинку додаємо чайну ложку гарячої води і все перемішуємо.

Сирне тісто розгортаємо товщиною 3 мм і нарізаємо квадратами.

Начинку кладемо на квадрати з тіста.

Протилежні краї тіста з'єднуємо, як на фото.

Заготовки викладаємо на деко, покритий пекарської папером. Запікаємо близько 15 хвилин при температурі 180-190 градусів.

Готове печиво остудити і подаємо до чаю.

Пригощайтеся.