Сирне печиво з маком
(покроковий рецепт з фото)
Любителям сирної випічки пропоную спробувати смачне печиво. Основа з сирного тесту, а всередині печива - макова начинка. Поєднання цікаве, а рецепт простий.
Борошно в сирне тісто додаємо порціями. Маса виходить м'яка і пластична. Кількість борошна корегуйте в процесі.
- Сир - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Мак - 5 Ст. Ложок
- Розпушувач тіста - 5 грам
- Сіль - 3 грами
Підготуємо інгредієнти для сирного печива.
Яйце, сіль і 2 ложки цукру відправляємо в миску. Все збиваємо вінчиком.
Додаємо м'яке вершкове масло.
Сир висипаємо в миску і все перемішуємо.
Насипаємо півсклянки борошна і розпушувач. Перемішуємо. Потім борошно підсипає невеликими порціями і замішуємо тісто руками.
Готуємо начинку. Mac і 3 ложки цукру перемелює разом.
У макову начинку додаємо чайну ложку гарячої води і все перемішуємо.
Сирне тісто розгортаємо товщиною 3 мм і нарізаємо квадратами.
Начинку кладемо на квадрати з тіста.
Протилежні краї тіста з'єднуємо, як на фото.
Заготовки викладаємо на деко, покритий пекарської папером. Запікаємо близько 15 хвилин при температурі 180-190 градусів.
Готове печиво остудити і подаємо до чаю.
Пригощайтеся.