Печиво з маком
(покроковий рецепт з фото)
Коли хочеться побалувати себе домашньою випічкою, стане в нагоді рецепт приготування печива з маком - простий, дуже смачний і ароматний. Відмінний варіант для дітей і дорослих.
В даному випадку класичний рецепт печива з маком доповнений ароматним лимоном, який робить його ще більш смачним. При бажанні можна використовувати також подрібнені горіхи або сухофрукти, наприклад. Це відмінний варіант апетитною домашньої випічки.
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 150 грам
- Яйце - 1 штука
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Борошно - 500-600 грам
- Розпушувач - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Лимон - 1 штука (по бажанню)
- Мак - 2-3 Ст. Ложок
1. У глибоку миску відправити розм'якшене вершкове масло і цукор. Збити до м'якості і додати ванільний екстракт. Для аромату також можна натерти трохи цедри лимона і влити невелику кількість соку для кислинки. Додати яйце і ще раз як слід збити.
2. В окрему мисочку просіяти борошно, сіль і розпушувач. Додати мак і акуратно перемішати.
3. З'єднати масло з сухими інгредієнтами і замісити тісто. Щоб печиво з маком в домашніх умовах краще тримало форму, тісто потрібно відправити в холодильник на 1 час, накривши харчовою плівкою.
4. З тіста сформувати невеликі кульки і викласти їх на деко.
5. Трохи притиснути зверху і при бажанні присипати дрібкою маку. Надіслати лист в розігріту духовку і випікати близько 10-12 хвилин.
6. Ось і весь простий рецепт печива з маком. Після приготування його потрібно трохи остудити і можна подавати до столу. При бажанні можна присипати зверху цукровою пудрою або прикрасити айсінгом, наприклад.