Рецепт Печиво з маком фото

Печиво з маком
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Мак
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На швидку руку , Десерт , Полудень
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 15-20
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Коли хочеться побалувати себе домашньою випічкою, стане в нагоді рецепт приготування печива з маком - простий, дуже смачний і ароматний. Відмінний варіант для дітей і дорослих.

Опис приготування:

В даному випадку класичний рецепт печива з маком доповнений ароматним лимоном, який робить його ще більш смачним. При бажанні можна використовувати також подрібнені горіхи або сухофрукти, наприклад. Це відмінний варіант апетитною домашньої випічки.

  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 500-600 грам
  • Розпушувач - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Лимон - 1 штука (по бажанню)
  • Мак - 2-3 Ст. Ложок
печиво з маком - фото крок 1
1. У глибоку миску відправити розм'якшене вершкове масло і цукор. Збити до м'якості і додати ванільний екстракт. Для аромату також можна натерти трохи цедри лимона і влити невелику кількість соку для кислинки. Додати яйце і ще раз як слід збити.
печиво з маком - фото крок 2
2. В окрему мисочку просіяти борошно, сіль і розпушувач. Додати мак і акуратно перемішати.
печиво з маком - фото крок 3
3. З'єднати масло з сухими інгредієнтами і замісити тісто. Щоб печиво з маком в домашніх умовах краще тримало форму, тісто потрібно відправити в холодильник на 1 час, накривши харчовою плівкою.
печиво з маком - фото крок 4
4. З тіста сформувати невеликі кульки і викласти їх на деко.
печиво з маком - фото крок 5
5. Трохи притиснути зверху і при бажанні присипати дрібкою маку. Надіслати лист в розігріту духовку і випікати близько 10-12 хвилин.
печиво з маком - фото крок 6
6. Ось і весь простий рецепт печива з маком. Після приготування його потрібно трохи остудити і можна подавати до столу. При бажанні можна присипати зверху цукровою пудрою або прикрасити айсінгом, наприклад.

Схожі рецепти