Пісочне печиво на Новий рік
(покроковий рецепт з фото)
Ароматне і смачне печиво, яке можна приготувати разом з дітьми. Рецепт простий, а процес не забере багато часу. Підійде як десерт для святкового столу, так і для звичайного чаювання.
Розсипчасте і смачне печиво порадує вас і ваших близьких не тільки в новорічні канікули, але і урізноманітнить будь повсякденне чаювання. За бажанням до тесту можна додати для аромату корицю, ванілін, імбир або цедру будь-яких цитрусових. Прикрасити десерт можна айсінгом, будь-який глазур'ю або використовуючи звичайний кондитерський декор. Приготувати печиво пісочне на Новий рік дуже просто, беріть рецепт на замітку!
- Борошно - 250 грам
- Вершкове масло - 200 грам (або маргарину)
- Цукор - 100 грам (і трохи для посипання)
- Жовток - 1 штука
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибокій мисці з'єднайте борошно, нарізане кубиками масло, цукор і жовток.
Перемішайте все ложкою, а потім руками замісити тісто і зберіть його в кулю. Приберіть в холодильник на 15 хвилин, загорнувши в харчову плівку.
Потім розкачати тісто у формі прямокутника, товщиною близько 5 мм. Посипте тісто зверху цукром і пройдіться по ньому качалкою.
За допомогою спеціальних формочок або звичайним склянкою виріжте заготовки.
Перекладіть печиво на деко застелений пергаментом і випікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 15 хвилин.
Готове печиво можна посипати цукровою пудрою або прикрасити будь-яким іншим зручним способом. Смачного!