Пісочне печиво м'яке
(покроковий рецепт з фото)
Таке печиво можна готувати на швидку руку для дітей і дорослих. Щоб було швидше, його можна пропускати через м'ясорубку, надаючи особливу форму. Я ж користувалася фігурними формами.
Замість маргарину - вершкове масло, замість розпушувача - сода з оцтом. Таке корисне і смачне печиво я готую для всієї родини. Воно виходить досить м'яким за рахунок великого змісту вершкового масла. Мінімум інгредієнтів і часу йде на приготування цього смачного дитячих ласощів.
- Яйця - 3 штуки
- Борошно - 3 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 200 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки (погасити оцтом)
- Ванілін - За смаком
1. Я таке пісочне печиво м'яке готую для своєї дитини. Мені воно подобається тим, що всі інгредієнти прості і натуральні, немає ніяких шкідливих добавок і ГМО. Готується печиво дуже швидко. Даний рецепт представлений на повну порцію (виходить близько 30 штук). Відразу потрібно збити яйця з цукром.
2. Борошно обов'язково потрібно просіяти і додати соду, гаситься оцтом. Все-таки я більше за соду, ніж за розпушувач. Цей рецепт знайомий багатьом господиням як печиво через м'ясорубку. Тільки я не додаю майонез для пухкості, а більше вершкового масла.
3. Вершкове масло потрібно добре розтопити, після чого влити в тісто. Ванілін додайте за смаком. Тепер потрібно замісити однорідну масу.
4. Тісто замішується швидко, а при необхідності можна додавати борошно. Замішуйте відразу ложкою, а потім на столі руками.
5. Ось таке еластичне повинно вийти тісто. Надішліть його на 15 хвилин в холодильник, після чого розділіть на частини і розгортайте кожну частина.
6. Можна брати будь-які форми або просто пропустити тісто через м'ясорубку. У мене є фігурні формочки, моїй дитині такі печенюшки дуже подобаються.
7. Деко я застилаю фольгою, змащувати її не потрібно. Викладаємо заготовки на деко на невеликій відстані один від одного (під час випікання печиво збільшується в об'ємі). Товщину печива регулюйте самі (смачніше, якщо воно буде товстіший).
8. Випікайте печиво близько 15 хвилин при температурі 180 градусів. Потім дайте трохи охолонути і зніміть з форми на блюдо.
9. Присипати цукровою пудрою можна за бажанням (воно досить солодке). Приємного чаювання!