Пісний кекс
(покроковий рецепт з фото)
Піст - це не привід відмовляти собі в випічці, адже можна зробити її без заборонених інгредієнтів, вийде вона зовсім не гірше. Розповідаю, як приготувати пісний кекс, який роблю на розсолі.
Готую кекс в мультиварці. Якщо її немає, то випікайте в духовці. Не переживайте за запах або смак розсолу. Якщо ви нікому не скажете, то здогадатися про його наявності в випічці неможливо. Торт, як і належить десерту, виходить солодкий, смачний, приємно пахне. Можна подати його з медом, варенням.
- Борошно - 3 склянки
- Розсіл - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Рослинна олія - 3, 5 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 15 грам
1
Перелийте розсіл (з будь-яких овочів) в миску, обов'язково процідіть його, щоб не попалися дрібні насіння кропу та інших овочів.
2
Додайте в розсіл цукровий пісок і ванільний цукор, перемішайте. Влийте 3 столові ложки соняшникової олії.
3
Борошно просійте і порційно додавайте її до розсолу, перемішайте міксером, в самому кінці додайте соду.
4
Чашу мультиварки змастіть рослинною олією і перелийте тісто.
5
Виставте режим «Випічка» і час 1 час, готуйте до закінчення програми, потім відкрийте кришку і дістаньте кекс, вкладіть його назад в чашу іншою стороною і випікайте ще 20 хвилин.
6
Готовий кекс дістаньте з чаші і остудіть трохи, подавайте до чаю.