Пісний хліб в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Один з найпростіших і найбільш вдалих рецептів. Якщо будете дотримуватися всіх правил рецепта і використовувати якісні інгредієнти - смачний і пишний хлібець до обіду вам гарантований.
Цей рецепт приготування хліба - один з найпростіших. У тісто ми не будемо додавати ніяких додаткових інгредієнтів, але хлібець вийде пишним, смачним і ароматним. А саме головне - ви ж його робили своїми руками і з любов'ю, чи не так? :) А для того щоб спекти смачний хліб це і потрібно - ваша любов і цей простий рецепт, в якому розказано як приготувати пісний хліб в мультиварці.
- Борошно пшеничне - 400-450 грам
- Вода - 325 грам
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Наливаємо в ємність теплу! воду і додаємо сіль і цукор. Перемішуємо
Потім додаємо сухі дріжджі. Перемішуємо і ставимо в тепле місце.
Дріжджі у нас розчиняться і почнуть працювати - піднімуться пінної шапочкою.
Борошно просіваємо в миску. Тільки не в ту, в якій будемо місити тісто. Може бути і так, що вся мука нам не знадобиться.
А тепер насипаємо в миску приблизно 2/3 просіяного борошна і додаємо рослинне масло і розчинені дріжджі.
І замішуємо тісто, додаючи по трохи борошна. Викладаємо тісто на стіл і вимішуємо хвилин 10. Тісто не повинно прилипати до рук.
Чашу мультиварки знизу до верху змащуємо рослинним маслом і викладаємо в неї тісто. Накриваємо рушником і залишаємо на годину або трохи більше. За цей час тісто треба буде прим'яти пару раз.
Коли тісто підросте в третій раз, включаємо режим "випічка" і час 50 хвилин. Закриваємо кришку мультиварки.
Через 50 хвилин дістаємо хлібець .
Перевертаємо його і ставимо випікатися в мультиварку ще на 15 хвилин в тому ж режимі.
Дістаємо хліб з мультиварки і викладаємо для охолодження.