Пісні оладки на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Соблюдаете пост, але так хочеться апетитних оладок на сніданок? Тепер можна приготувати і пісні оладки на дріжджах, вони теж дуже смачні і прості в приготуванні. Дивіться рецепт!
Зазвичай оладки готуємо на кефірі або молоці, але в пост їх можна зробити і на воді. Завдяки дріжджів вони будуть пишними. До речі, для приготування пісних оладок на дріжджах ви також можете додавати і сухофрукти або яблука в тісто, виходить дуже смачно!
- Вода - 1, 5-2 склянки
- Борошно - 500 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Ванілін - За смаком
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Масло рослинне - 0, 25 склянки (для смаження, може знадобитися більше)
Підготуйте інгредієнти. У теплій воді розведіть дріжджі, додайте сіль, ванілін і цукор.
Поступово додавайте борошно, замісіть тісто. Воно повинно бути густим. Залиште його підходити, накривши миску з тістом рушником.
Перед безпосереднім приготуванням (спекотною) оладок тісто обомніте.
Перед безпосереднім приготуванням (спекотною) оладок тісто обомніте.
Розігрійте сковороду, додайте на неї трохи олії рослинного.
Викладайте приблизно по столовій ложці тесту.
Смажте на середньому або невеликому вогні з двох сторін, до золотистого кольору. Час від часу підливайте масло на сковороду.
Викладайте приблизно по столовій ложці тесту.
Смажте на середньому або невеликому вогні з двох сторін, до золотистого кольору. Час від часу підливайте масло на сковороду.
Готовий пісні оладки на дріжджах виходять пишними, їх можна їсти з варенням або медом.
Приємного чаювання!