Рецепт Пісні млинці на дріжджах фото

Пісні млинці на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Дріжджове тісто, Дріжджі, Сухі дріжджі
Пісні страви
На полуденок, На сніданок
Випічка, Млинці

Сонячні, повітряні і смачні млинці вийдуть у вас навіть без молока і яєць. А з улюбленим варенням, да з чашкою ароматного чаю - такі млинці точно порадують вас під час Посту. Пригощайтеся на здоров'я!

Ви знаєте, пост - це не привід відмовлятися від смачних страв. Адже навіть з простих продуктів можна приготувати смакоту для пісного столу. Ось, наприклад, як пісні млинці на дріжджах. Такими млинцями нас часто частувала бабуся, і ми зовсім не здогадувалися, що вони пісні і на дріжджах. Адже млинці були такі повітряні і дірчасті. Такий простий рецепт приготування пісних млинців на дріжджах для тих, хто поститься - просто знахідка. Розповідаю, як приготувати пісні млинці на дріжджах.


  • Борошно - 250 грам
  • Вода - 400 мілілітрів (тепла)
  • Цукор - 2-3 Ст. Ложок
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка (з гіркою)
  • Сіль - 1 Щепоток (за смаком)
  • Рослинна олія - 4 Ст. Ложки(3 - в тісто, 1 - для смаження)
  • Картопля - 1 штука (середній)
пісні млинці на дріжджах - фото крок 1
У невеликому посуді змішайте всі сухі інгредієнти - просіяне борошно, сіль, цукор і сухі дріжджі.
пісні млинці на дріжджах - фото крок 2
Невеликий очищену картоплю натріть на дрібній тертці, а ще краще - подрібніть блендером в однорідну кашку без крупинок.
пісні млинці на дріжджах - фото крок 3
У мисці відповідного розміру (в ній ми будемо робити тісто) змішаємо рослинне масло, теплу воду і картопляну кашку. Гарненько перемішуємо.
пісні млинці на дріжджах - фото крок 4
У цю ж миску додаємо сухі інгредієнти і ретельно змішуємо до однорідності.
пісні млинці на дріжджах - фото крок 5
Накрийте миску рушником і поставте в тепле місце на 1 час. Після того, як тісто підійшло, збиваємо-перемішуємо його.
пісні млинці на дріжджах - фото крок 6
Через 55 хвилин ставимо розігріватися сковороду з невеликою кількістю рослинного масла. Сковорода потрібна з антипригарним покриттям, до неї млинці точно не будуть прилипати під час смаження.
Смажимо млинець до золотистого кольору з двох сторін. Подаємо гарячими - так набагато смачніше.

Схожі рецепти