Пісні млинці на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Сонячні, повітряні і смачні млинці вийдуть у вас навіть без молока і яєць. А з улюбленим варенням, да з чашкою ароматного чаю - такі млинці точно порадують вас під час Посту. Пригощайтеся на здоров'я!
Ви знаєте, пост - це не привід відмовлятися від смачних страв. Адже навіть з простих продуктів можна приготувати смакоту для пісного столу. Ось, наприклад, як пісні млинці на дріжджах. Такими млинцями нас часто частувала бабуся, і ми зовсім не здогадувалися, що вони пісні і на дріжджах. Адже млинці були такі повітряні і дірчасті. Такий простий рецепт приготування пісних млинців на дріжджах для тих, хто поститься - просто знахідка. Розповідаю, як приготувати пісні млинці на дріжджах.
- Борошно - 250 грам
- Вода - 400 мілілітрів (тепла)
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка (з гіркою)
- Сіль - 1 Щепоток (за смаком)
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки(3 - в тісто, 1 - для смаження)
- Картопля - 1 штука (середній)
У невеликому посуді змішайте всі сухі інгредієнти - просіяне борошно, сіль, цукор і сухі дріжджі.
Невеликий очищену картоплю натріть на дрібній тертці, а ще краще - подрібніть блендером в однорідну кашку без крупинок.
У мисці відповідного розміру (в ній ми будемо робити тісто) змішаємо рослинне масло, теплу воду і картопляну кашку. Гарненько перемішуємо.
У цю ж миску додаємо сухі інгредієнти і ретельно змішуємо до однорідності.
Накрийте миску рушником і поставте в тепле місце на 1 час. Після того, як тісто підійшло, збиваємо-перемішуємо його.
Через 55 хвилин ставимо розігріватися сковороду з невеликою кількістю рослинного масла. Сковорода потрібна з антипригарним покриттям, до неї млинці точно не будуть прилипати під час смаження.
Смажимо млинець до золотистого кольору з двох сторін. Подаємо гарячими - так набагато смачніше.
Смажимо млинець до золотистого кольору з двох сторін. Подаємо гарячими - так набагато смачніше.