Млинці на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів смачної і ситної випічки пропоную простий рецепт млинців на дріжджах. Дуже апетитні, ніжні і неймовірно повітряні. Подавати їх можна з улюбленими добавками і топінгами.
Рецепт приготування млинців на дріжджах передбачає використання і молока, і води, однак при бажанні можна взяти тільки щось одне. Такі млинці чудово підійдуть для начинки, як солодкою, так і м'ясної, наприклад.
- Молоко - 500 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 750 грам
- Дріжджі - 11 грам
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Вода - 500 мілілітрів
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
1. Молоко потрібно прогріти трохи, щоб воно було тепле. Кип'ятити його не треба.
2. Сухі дріжджі з'єднати з просіяного борошном. Рецепт приготування млинців на дріжджах може бути й інший, все залежить від типу дріжджів (зазвичай на упаковці вказано, як саме їх потрібно розводити).
3. Всипати дріжджі в молоко і ретельно перемішати. Залишити на час, щоб дріжджі почали "грати" .
4. Воду довести до кипіння і влити в тісто. Активно змушують, щоб не утворилися грудочки.
5. Залишилося додати трохи рослинного масла, ще раз як слід перемішати, і можна розігрівати сковороду.
6. Коли сковорода досить гаряча, можна налити невелику кількість тіста і смажити млинці на дріжджах в домашніх умовах з двох сторін.
7. Ще гарячими млинці можна змастити вершковим маслом. Подавати до столу їх можна з начинкою або з улюбленими солодкими сиропами.