Млинці на дріжджах і молоці
(покроковий рецепт з фото)
Хочете спробувати незвичайно повітряні, буквально ажурні млинці, які тануть у роті? Тоді візьміть на замітку рецепт приготування млинців на дріжджах і молоці.
Цей рецепт приготування млинців на дріжджах і молоці не підійде для начинки, проте, доповнити їх можна шоколадом, згущеним молоком або сметаною. Настільки смачні виходять ці млинці, що навряд чи захочеться шукати якийсь інший рецепт.
- Дріжджі - 11 грам
- Яйце - 2-3 штук
- Молоко - 250 мілілітрів
- Цукор - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 250-300 грам
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
1. Яйця вбити в глибоку миску з дрібкою солі і 1-2 ложками цукру (додавати більше в рецепт приготування млинців на дріжджах і молоці не варто, краще підсолодити при подачі). Збити віночком до появи пухирців.
2. Молоко трохи нагріти і відправити туди дріжджі. Приблизно через 10-15 хвилин можна влити молоко до яєць і як слід перемішати. Всипати потроху борошно, ретельно збиваючи. При необхідності влити трохи води, щоб тісто було рідким.
3. Залишилося додати трохи рослинного масла і відправити тісто в тепле місце приблизно на 35-40 хвилин. Потім знову трохи збити і залишити ще раз підійти. Щоб млинці на дріжджах і молоці в домашніх умовах вийшли ажурними, потрібно намагатися зберегти повітряну текстуру тесту.
4. Сковороду потрібно дуже добре розігріти. При необхідності змастити невеликим шматочком сала і вилити трохи тіста. Млинець лягає на сковороду, утворюючи дірочки.
5. Смажити з двох сторін до рум'яної скоринки. Потім можна змастити вершковим маслом і подавати до столу з будь-якими добавками або просто присипавши цукровою пудрою.