Рецепт Млинці на дріжджах і молоці фото

Млинці на дріжджах і молоці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Млинці
Кількість порцій: 15-20
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Хочете спробувати незвичайно повітряні, буквально ажурні млинці, які тануть у роті? Тоді візьміть на замітку рецепт приготування млинців на дріжджах і молоці.

Опис приготування:

Цей рецепт приготування млинців на дріжджах і молоці не підійде для начинки, проте, доповнити їх можна шоколадом, згущеним молоком або сметаною. Настільки смачні виходять ці млинці, що навряд чи захочеться шукати якийсь інший рецепт.

  • Дріжджі - 11 грам
  • Яйце - 2-3 штук
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Цукор - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Борошно - 250-300 грам
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
млинці на дріжджах і молоці - фото крок 1
1. Яйця вбити в глибоку миску з дрібкою солі і 1-2 ложками цукру (додавати більше в рецепт приготування млинців на дріжджах і молоці не варто, краще підсолодити при подачі). Збити віночком до появи пухирців.
млинці на дріжджах і молоці - фото крок 2
2. Молоко трохи нагріти і відправити туди дріжджі. Приблизно через 10-15 хвилин можна влити молоко до яєць і як слід перемішати. Всипати потроху борошно, ретельно збиваючи. При необхідності влити трохи води, щоб тісто було рідким.
млинці на дріжджах і молоці - фото крок 3
3. Залишилося додати трохи рослинного масла і відправити тісто в тепле місце приблизно на 35-40 хвилин. Потім знову трохи збити і залишити ще раз підійти. Щоб млинці на дріжджах і молоці в домашніх умовах вийшли ажурними, потрібно намагатися зберегти повітряну текстуру тесту.
млинці на дріжджах і молоці - фото крок 4
4. Сковороду потрібно дуже добре розігріти. При необхідності змастити невеликим шматочком сала і вилити трохи тіста. Млинець лягає на сковороду, утворюючи дірочки.
млинці на дріжджах і молоці - фото крок 5
5. Смажити з двох сторін до рум'яної скоринки. Потім можна змастити вершковим маслом і подавати до столу з будь-якими добавками або просто присипавши цукровою пудрою.

Схожі рецепти