Оладки на дріжджах на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Любіть оладки? можливо, представлений мною варіант теж буде вам до смаку. Рекомендую на замітку класну і зовсім нескладну ідею, як приготувати млинці на дріжджах на молоці.
Оладки - класичний приклад простий випічки. Їх можна зробити на сніданок, в якості перекусу до чаю або на природі, наприклад. Оладки залишаються смачними навіть після того, як вони охололи. Подавайте їх до столу з улюбленим варенням, сметаною або згущеним молоком. Смак таких оладок напевно оцінять всі ваші близькі та гості.
- Молоко - 2 склянки
- Борошно - 2.5 склянки
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 3 чайних ложки
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка(+ для смаження)
- Яйце - 2 штуки
1. У теплому молоці розчинити дріжджі і цукор. Залиште хвилин на 7-10.
2. Додайте склянку борошна, перемішайте і залиште ще хвилин на 15.
3. Вбийте по одному яйця, додайте сіль і рослинне масло.
4. Введіть решту борошна, постійно перемішуючи, щоб не утворилися грудочки. Накрийте миску рушником і на годинку залиште в теплі.
5. Тісто підійшло, а значить, можна починати смажити оладки.
6. На сковороді розігрійте трохи олії, викладайте ложкою тісто і смажте оладки до рум'яності з двох сторін під закритою кришкою.