Пісне тісто для пиріжків
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Якщо в Великий пост ви вирішили приготувати пиріжки, то простий рецепт пісного тіста для пиріжків вам обов'язково стане в нагоді. Замісити пісне тісто для пиріжків досить легко - розповідаю, як.
Опис приготування:
Під час Великого посту я досить часто балую своїх домашніх пиріжками. Пиріжки можна готувати найрізноманітніші - і солодкі, і солоні. Начинку приготувати нескладно, і тому вся складність полягає в приготуванні тіста. Пісне тісто для пиріжків готується дуже просто, але досить довго - на все про все піде близько 3 годин. Але пиріжки з такого тесту вийдуть відмінні - стримався. Можете сміливо робити пісне тісто для пиріжків за моїм рецептом - вийде то, що треба.
- Вода - 200 грам
- Дріжджі сухі швидкодіючі - 7 грам
- Олія соняшникова - 50 грам
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Цукор - 35 грам
- Сіль - 5 грам
У теплій воді розводимо сухі дріжджі. Через 10 хвилин додаємо в суміш третину борошна (близько 150 г) і трохи цукру. Перемішуємо, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 2 годину.
За цей час тісто істотно збільшиться в об'ємі. Додаємо в нього рослинне масло, сіль і цукор. Перемішуємо.
Додаємо борошно, що залишилося.
Гарненько перемішуємо тісто лопаткою.
Потім гарненько вимішуємо тісто руками. Тісто має бути м'яким, не надто тугим, трохи липнути до рук.
Коли тісто знайде потрібну консистенцію, знову накриваємо його рушником і залишаємо в теплому місці на 1-2 годину, по закінченню яких пісне тісто для пиріжків можна використовувати за призначенням.