Рецепт Пісне тісто для пиріжків фото

Пісне тісто для пиріжків
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Борошно
Пісні страви
На швидку руку
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Якщо в Великий пост ви вирішили приготувати пиріжки, то простий рецепт пісного тіста для пиріжків вам обов'язково стане в нагоді. Замісити пісне тісто для пиріжків досить легко - розповідаю, як.

Опис приготування:

Під час Великого посту я досить часто балую своїх домашніх пиріжками. Пиріжки можна готувати найрізноманітніші - і солодкі, і солоні. Начинку приготувати нескладно, і тому вся складність полягає в приготуванні тіста. Пісне тісто для пиріжків готується дуже просто, але досить довго - на все про все піде близько 3 годин. Але пиріжки з такого тесту вийдуть відмінні - стримався. Можете сміливо робити пісне тісто для пиріжків за моїм рецептом - вийде то, що треба.

  • Вода - 200 грам
  • Дріжджі сухі швидкодіючі - 7 грам
  • Олія соняшникова - 50 грам
  • Борошно пшеничне - 450 грам
  • Цукор - 35 грам
  • Сіль - 5 грам
пісне тісто для пиріжків - фото крок 1
У теплій воді розводимо сухі дріжджі. Через 10 хвилин додаємо в суміш третину борошна (близько 150 г) і трохи цукру. Перемішуємо, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 2 годину.
пісне тісто для пиріжків - фото крок 2
За цей час тісто істотно збільшиться в об'ємі. Додаємо в нього рослинне масло, сіль і цукор. Перемішуємо.
пісне тісто для пиріжків - фото крок 3
Додаємо борошно, що залишилося.
пісне тісто для пиріжків - фото крок 4
Гарненько перемішуємо тісто лопаткою.
пісне тісто для пиріжків - фото крок 5
Потім гарненько вимішуємо тісто руками. Тісто має бути м'яким, не надто тугим, трохи липнути до рук.
пісне тісто для пиріжків - фото крок 6
Коли тісто знайде потрібну консистенцію, знову накриваємо його рушником і залишаємо в теплому місці на 1-2 годину, по закінченню яких пісне тісто для пиріжків можна використовувати за призначенням.

Схожі рецепти