Пісна локшина
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, кому не вдається випічка, а готувати все-таки хочеться, цей рецепт. Немає, піч ми не будемо. Ми будемо варити! Тому як готувати нам належить пісну локшину. Відмінний гарнір до будь-якої страви!
Домашня локшина готується дуже просто. А пісна локшина - ще простіше. І часу на неї йде не так вже й багато. Пам'ятайте, що її потрібно заготовлювати заздалегідь, хоча, можна варити і відразу. У такій локшині немає шкідливих домішок, а це найголовніше!
- Борошно - 350 грам
- Картопляний відвар - 150 мілілітрів
- Сіль, перець, спеції - За смаком

Так як ми не будемо використовувати яйця для приготування пісної локшини, доведеться викручуватися. Напевно у вас знайдеться картопля! Її-то ми і будемо варити. Весь секрет у тому, що в картоплі багато крохмалю. Він має властивість надавати тесту еластичність, яку складно домогтися без яєць. Отже, відварюємо картопля в мундирі.

Зливаємо картопляний відвар. Відміряємо і охолоджуємо приблизно 150 мілілітрів. Просіваємо борошно, поступово вводимо в неї відвар. Підсолюємо за смаком. Можна додати спецій або трав. Замішуємо тісто.

Відщипуємо від кульки тіста шматок розміром з яблуко. Беремо качалку і розгортаємо його в тонкий пласт. Звертаємо цей пласт в трубочку і нарізаємо на тонкі смужки.

Розкидаємо вийшла локшину по широкій поверхні. Приготуйте для цього окремий стіл або кілька таць. Локшина повинна лежати і сохнути половину доби мінімум. Якщо ви з вечора заготовите, то вранці-вдень якраз вже можна буде її варити.

Локшину можна варити окремо, як самостійну страву. А можна і класти в суп. Ставимо воду на вогонь, кидаємо локшину в окріп. Вариться вона так само, як і звичайна покупна локшина. Якщо ви закинути її в м'якому вигляді, тоді варити потрібно буде менше.

Ну ось, 7 хвилин - і дістаємо. Взагалі макарони краще дещо не доварити, ніж переварити. Вони потім доходять самі. До пісної локшини можна подати смажені гриби і інші овочі. Смачного!