Рецепт Пишні і м'які оладки фото

Пишні і м'які оладки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Яйця, Кефір
Пісні страви
На полуденок, На швидку руку, На сніданок
Випічка, Солодке, Оладки

Якщо ви боїтеся готувати оладки, обов'язково подивіться цей рецепт, адже тут ви дізнаєтеся, як приготувати пишні і м'які оладки, які точно вийдуть і порадують своїм смаком кожну господиню!

Напевно, кожен з нас пам'ятає запах свіжоспечених оладок зі свого дитинства. Багато напевно знають, як приготувати такі оладки будинку. Виходять вони дуже пишні, ніжні і м'які завдяки збитим білкам і соді. Рекомендую додати в тісто трохи ванільного цукру для більш солодкого аромату. Подавати такі оладки краще всього з джемом або варенням, також їх можна полити розтопленим шоколадом. За бажанням ви можете додати в тісто родзинки, вийде дуже смачно!

  • Кисле молоко або кефір - 250 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Масло рослинне для смаження - 30-40 грам
  • Борошно - 4-5 склянок
пишні і м'які оладки - фото крок 1
1. Приготуйте тісто: відокремте білки від жовтків і збийте до стійких піків, починаючи збивати на невеликій швидкості, поступово її збільшуючи. В процесі невеликими порціями додавайте цукор.
пишні і м'які оладки - фото крок 2
2. Кисле молоко підсолити, додайте жовтки, перемішайте віночком і додайте соду. Далі додайте просіяне через сито борошно. Тісто має вийти досить густим.
пишні і м'які оладки - фото крок 3
3. Додайте збиті білки, знову добре перемішайте за допомогою лопатки. Накрийте його і дайте тісту постояти близько 30 хвилин.
пишні і м'які оладки - фото крок 4
4. Випікайте оладки на підігрітому рослинному маслі з обох боків до золотистого кольору. Смачного!

Схожі рецепти