Пишні і м'які оладки
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви боїтеся готувати оладки, обов'язково подивіться цей рецепт, адже тут ви дізнаєтеся, як приготувати пишні і м'які оладки, які точно вийдуть і порадують своїм смаком кожну господиню!
Напевно, кожен з нас пам'ятає запах свіжоспечених оладок зі свого дитинства. Багато напевно знають, як приготувати такі оладки будинку. Виходять вони дуже пишні, ніжні і м'які завдяки збитим білкам і соді. Рекомендую додати в тісто трохи ванільного цукру для більш солодкого аромату. Подавати такі оладки краще всього з джемом або варенням, також їх можна полити розтопленим шоколадом. За бажанням ви можете додати в тісто родзинки, вийде дуже смачно!
- Кисле молоко або кефір - 250 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Масло рослинне для смаження - 30-40 грам
- Борошно - 4-5 склянок
1. Приготуйте тісто: відокремте білки від жовтків і збийте до стійких піків, починаючи збивати на невеликій швидкості, поступово її збільшуючи. В процесі невеликими порціями додавайте цукор.
2. Кисле молоко підсолити, додайте жовтки, перемішайте віночком і додайте соду. Далі додайте просіяне через сито борошно. Тісто має вийти досить густим.
3. Додайте збиті білки, знову добре перемішайте за допомогою лопатки. Накрийте його і дайте тісту постояти близько 30 хвилин.
4. Випікайте оладки на підігрітому рослинному маслі з обох боків до золотистого кольору. Смачного!