Рецепт Пишні і м'які оладки фото

Пишні і м'які оладки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Кефір
Пісні страви
На полуденок , На швидку руку , На сніданок
Випічка , Солодке , Оладки
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 45 хв.

Якщо ви боїтеся готувати оладки, обов'язково подивіться цей рецепт, адже тут ви дізнаєтеся, як приготувати пишні і м'які оладки, які точно вийдуть і порадують своїм смаком кожну господиню!

Опис приготування:

Напевно, кожен з нас пам'ятає запах свіжоспечених оладок зі свого дитинства. Багато напевно знають, як приготувати такі оладки будинку. Виходять вони дуже пишні, ніжні і м'які завдяки збитим білкам і соді. Рекомендую додати в тісто трохи ванільного цукру для більш солодкого аромату. Подавати такі оладки краще всього з джемом або варенням, також їх можна полити розтопленим шоколадом. За бажанням ви можете додати в тісто родзинки, вийде дуже смачно!

  • Кисле молоко або кефір - 250 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Масло рослинне для смаження - 30-40 грам
  • Борошно - 4-5 склянок
пишні і м'які оладки - фото крок 1
1. Приготуйте тісто: відокремте білки від жовтків і збийте до стійких піків, починаючи збивати на невеликій швидкості, поступово її збільшуючи. В процесі невеликими порціями додавайте цукор.
пишні і м'які оладки - фото крок 2
2. Кисле молоко підсолити, додайте жовтки, перемішайте віночком і додайте соду. Далі додайте просіяне через сито борошно. Тісто має вийти досить густим.
пишні і м'які оладки - фото крок 3
3. Додайте збиті білки, знову добре перемішайте за допомогою лопатки. Накрийте його і дайте тісту постояти близько 30 хвилин.
пишні і м'які оладки - фото крок 4
4. Випікайте оладки на підігрітому рослинному маслі з обох боків до золотистого кольору. Смачного!

Схожі рецепти