Пишна сирна запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати пишну сирну запіканку в домашніх умовах. Це дуже смачне і ніжне блюдо, а якщо ще прикрасити і подати її красиво - всі будуть в захваті, навіть найменші!
Перед вами простий рецепт пишною сирної запіканки. Вам обов'язково сподобається така випічка, та й всі ваші рідні напевно будуть в цілковитому захваті! Є маленький секрет: якщо хочете домогтися такої ж пишною запіканки, як у мене (або навіть ще пишніше), збивайте яйця окремо, а тільки потім повільно вводите їх в уже готове сирне тісто. Удачі в готуванні!
- Тісто пісочне - 300 грам (для коржа )
- Сир - 500 грам
- Сир Рікотта - 100 грам
- Крем-сир - 400 грам
- Вершки 15% - 80 грам
- Цукор - 60 грам
- Ізюм - 80 грам (необхідно перед цим замочити його в гарячій воді)
- Мигдаль - 80 грам
- Ягоди - 120 грам (для прикраси)
- Яйця - 3 штуки
1. Для початку з готового тіста зліпимо корж, запікаємо його до готовності. Я роблю один корж за розмірами форми, а другий - маленький. З маленького я потім роблю бортики для сирної запіканки. Якщо є висока форма, тоді просто розкачайте тісто один шаром, але так, щоб обов'язково були високі бортики. Запікаємо при 180 градусах в духовці до рум'яної.
2. Тепер за допомогою міксера змішаємо між собою сир, rikottu, крем-сир і вершки до однорідності. Додамо до них подрібнені родзинки і мигдаль, а також цукор і яйця. Перемішаємо, поки консистенція не стане однорідною і дуже ніжною. Викладаємо тепер сирну масу в форму поверх коржа, обкладає з боків "бортиками" з обрізків тесту.
3. Запікати потрібно приблизно півгодини при 200 градусах, поки поверхня не стане золотистою, а серединка з сиру не перестане "колихатися" . Дістанемо запіканку з духовки, і дозволимо їй охолонути.
4. Прикрашаємо ягідками і подаємо до столу. Готово!