Пишна сирна запіканка з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Використовувати сир для приготування запіканки - це геніально. З недавніх пір додаю ще й яблука, виходить дуже смачно. Розповім, як приготувати пишну сирну запіканку з яблуками.
Крім яблук можна додати і інші фрукти (наприклад, банани або персики), виходить не менш смачно. Сир використовую покупної, перед приготуванням НЕ перетираю його, але якщо є бажання ... Запіканка виходить повітрям і пишною, з приємним смаком і текстурою (завдяки яблукам).
- Сир - 0, 5-0, 6 кілограма
- Яйце - 2 штуки
- Ванільний цукор - За смаком
- Цукор - 1/2 склянки
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Яблуко - 3 штуки
- Ізюм - За смаком
- Манька - 6 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
1. У миску кладу сир, до нього додаю цукровий пісок і сіль. Яйця поділяю на білки і жовтки, до сиру кладу жовтки.
2. Манку змішую з содою, всипав сухі інгредієнти до сиру, перемішую ложкою або руками.
3. Білки заздалегідь відправляю в холодильник на 10-15 хвилин, потім збиваю їх з дрібкою солі до міцних верхів. Втручаюся їх лопаткою в сирну суміш.
4. Яблука мою і очищаю, потім видаляю насіння і нарізаю фрукти шматочками. Ізюм промиваю в теплій воді.
5. Додаю яблука і родзинки до сиру, ще раз перемішую. Форму для випічки застеляють пергаментом, викладаю в неї сирне тісто.
6. Випікаю запіканку в розігрітому до 180 градусів духовці близько 40 хвилин (до появи рум'яної скоринки).
7. Готову запіканку відразу не дістаю з форми, даю трохи охолонути, а вже потім нарізаю шматочками і подаю.