Пишна домашня піца
(покроковий рецепт з фото)
Піца - національне італійське блюдо. Ми запозичили у італійців принцип приготування, але змінили все інше. За цим рецептом у вас вийде пишна, ситна піца по-домашньому.
Дуже рекомендую цей рецепт, як приготувати пишну домашню піцу, за смачне тісто. Кисле молоко можна замінити кефіром або сироваткою, а сухі дріжджі - 10-15 грамами свіжих. Начинку для піци вибирайте на свій смак.
- Дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Ковбаса копчена - 300 грам
- Сир твердий - 250 грам
- Цибуля маринована - 1 штука
- Соус томатний - 200 грам
- Моцарелла - 30 грам
- Прованські трави - 1 Ст. Ложка
1. У кисле молоко додайте дріжджі і добре розмішайте до розчинення. Додайте цукор і залиште на 3 хвилини.
2. Потім просійте в опару 2-3 ложки борошна, розмішайте віночком. Через 10-15 хвилин додайте чайну ложку солі і перемішайте.
3. Почніть додавати в тісто борошно і рослинне масло. Вимісити тісто руками, потім перекладіть в посуд, змащену маслом, накрийте рушником і дайте 34-40 хвилин, щоб воно піднялося.
4. Деко змастіть рослинною олією, викладіть в нього тісто і розподіліть його, розтягуючи трохи руками.
5. Лук наріжте кільцями, перекладіть в миску, додайте чайну ложку цукру і 2 чайних ложки оцту. Залийте окропом і залиште на 10 хвилин. Потім воду злийте.
6. Змішайте томатний соус з прованськими травами і намажте його на тісто.
7. Викладіть ковбасу, потім маринована цибуля. Засипте все тертим сиром і зверху викладіть шматочки моцарели.
8. Випікайте піцу при температурі 180 градусів 15 хвилин. Якщо у вас в духовці є функція гриля, включите її на 2-3 хвилини для рум'яної скоринки. Всім смачного!