Пишна здобна шарлотка
(покроковий рецепт з фото)
А ви знали, що неймовірно смачну і повітряну шарлотку можна спекти не тільки з бісквітного тіста? Пропоную вам дізнатися, як приготувати пишну здобну шарлотку - просто пальчики оближеш!
Для цього рецепта потрібно використовувати перевірений розпушувач, так як він грає важливу роль в легкості випічки. Яблука можна брати будь-які - орієнтуйтеся на свій смак, але я б радила взяти кисло-солодкі, так як вони додадуть Шарлотці легку кислинку. Не беріть форму великого діаметра - 24 см цілком вистачить. Тісто виходить настільки повітряним, що його насилу можна відрізнити від класичного бісквітного тіста - спробуйте самі!
- Цукор - 150 грам(+40 г - в крихту)
- Ванільний цукор - 10 грам
- Рослинна олія - 100 грам
- Борошно - 200 грам(+40 г - в крихту)
- Яйце - 4 штуки
- Яблука - 4-5 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Вершкове масло - 20 грам
1
Борошно змішайте з цукром і вершковим маслом до стану крихти, відправте в холодильник. Яблука очистіть і наріжте довільними шматочками.
2
ЯБЛУКО чистий, видаліть серцевину, некрупно наріжте, затягніть плівкою і відправте в холодильник. Білки відокремити від жовтків і збийте міксером з сіллю на невеликих оборотах міксера. Збільште швидкість міксера і поступово додайте цукор з ванільним цукром.
3
Збийте масу до стійких піків. По одному додайте в білкову масу жовтки і перемішайте міксером на повільних оборотах. Тонкою цівкою додайте рослинне масло і перемішайте міксером.
4
Борошно змішайте з розпушувачем і частинами просійте до яєчної маси. Акуратно перемішайте тісто лопаткою. Додайте в тісто яблука і перемішайте.
5
Дно форми змастіть вершковим маслом і посипте манкою. Викладіть тісто у форму і злегка розрівняйте. Посипте тісто крихтою. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 50 хвилин. Смачного!