Пишна шарлотка
(покроковий рецепт з фото)
Знаменитий яблучний пиріг - справжня родзинка російської кухні. Якщо ви вирішили спекти в домашніх умовах шарлотку, то пропоную скористатися цим нескладним і дуже вдалим рецептом.
Поспішаю розповісти вам, як приготувати пишну шарлотку. Вона настільки яблучна, настільки ароматна, що просто неможливо відірватися. У рецепті рекомендую використовувати щільні яблука з кислинкою, щоб вони відтіняли солодкий смак тесту. Обкладинка, ваніль і мускатний горіх підходять сюди якнайкраще, так що обов'язково додайте їх в тісто. Це відмінний варіант солоденького на десерт для всієї родини.
- Борошно - 100 грам
- Сіль і сода - 1 щіпка
- Кориця і мускатний горіх - 1 щіпка
- Яблуко - 4 штуки
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 150 грам
- Ром - 2 чайних ложки (по бажанню)
- Ванільний екстракт - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 120 грам
1. Насамперед включіть її, нехай гріється до 180 градусів. Яблука вимийте, обсушити і очистіть.
2. Наріжте середніми кубиками.
3. У глибоку миску просійте борошно, сіль і соду. Додайте корицю і мускатний горіх.
4. В окремій мисочці збийте яйця з цукром і ванільним екстрактом. Влийте розтоплене вершкове масло. Всипте борошно невеликими порціями, замішуючи однорідне тісто.
5. У жароміцних форму викладіть яблука. Залийте тестом і відправте в духовку.
6. Запор sharlotku близько години до rumyanosti.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!