Здобна плетінка з черешнею
(покроковий рецепт з фото)
У сезон ягід і фруктів хочеться готувати з ними випічку. Це, мабуть, найсмачніші пироги і пиріжки. Ось сьогодні у нас здобна плетінка з черешнею з дріжджового тіста. Дуже смачно і просто!
З черешнею можна приготувати чудову випічку. Ось такий пиріг-плетінку зробити просто. Для цього потрібно приготувати дріжджове тісто або купити його в магазині. Розкачайте тісто в пласт, викладіть черешню без кісточок, зробіть з боків тесту надрізи і сплетіть плетінку. Після випікайте в духовці. Ароматна, пишна, чудова випічка.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Дріжджі свіжі - 20 грам (пресовані)
- Цукор - 5-6 Ст. Ложок
- Ванільний цукор - 5 грам
- Майонез - 120 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 400-450 грам
- Черешня - 300 грам
- Яйце - 1 штука
У миску налийте тепле молоко і додайте дріжджі, а також столову ложку цукру. Перемішайте і дайте постояти 10 хвилин, поки дріжджі Не активуються і не спіниться.
Додайте сіль, майонез, ще 4-5 столових ложок цукру і майонез.
Добре перемішайте молоко, дріжджі, цукор, ванільний цукор, сіль і майонез.
Поступово всипте просіяне борошно і замісити м'яке, еластичне тісто.
Поставте тісто в тепле місце. Через 60-80 хвилин воно збільшиться в об'ємі і буде готове до роботи.
Розділити тісто на дві частини. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде дві плетінки. Кожну частину тіста розкачати в прямокутник. Черешню помийте, видаліть кісточки. Викладіть її на пласт тесту.
Зробіть надрізи по краях тесту. Це зручно робити за допомогою ножа для піци.
Сплетіть кінці тесту в плетінку.
Викладіть плетінку в форму для випічки, змастіть яйцем і дайте постояти при кімнатній температурі 25-30 хвилин.
Випікайте плетінку в духовці при температурі 175 градусів 45-50 хвилин. Час випічки залежить від вашої духовки.
Готову плетінку дістаньте з духовки, охолодитися і narež'te.