Пиріжки зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)
Що може зрівнятися з ароматною домашньою випічкою? Хочете побалувати себе і близьких? Тоді запам'ятовуйте рецепт приготування пиріжків зі згущеним молоком. Вони дуже смачні, м'які і досить прості.
Приготувати такі дріжджові пиріжки зі згущеним молоком в домашніх умовах зовсім нескладно. Використовувати краще варене згущене молоко, щоб було легше працювати з тестом. При бажанні такі пиріжки можна не тільки запікати в духовці, але і посмажити на сковороді.
- Молоко - 0.5 склянки
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 100-150 грам
- Вершкове масло - 150 грам (можна маргарин)
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 450-500 грам
- Згущене молоко - 500 грам
1. Насамперед потрібно нагріти трохи молоко (не доводити до кипіння) і розчинити в ньому цукор. Потім всипати дріжджі і дати їм почати "працювати" . В рецепт приготування пиріжків зі згущеним молоком можна використовувати як звичайні, так і сухі дріжджі. Додати трохи борошна і залишити на 5-10 хвилин.
2. Потім можна додати в тісто вершкове масло або маргарин, а також вбити яйце. Все як слід перемішати і поступово вводити просіяне борошно. Коли тісто стане досить густим, але не дуже крутим, накрити рушником і залишити в теплому місці.
3. Приблизно через 1.5-2 години тісто має добре підійти і збільшитися як мінімум удвічі. Якщо тісто все ще Липно до рук можна додатково додати трохи борошна.
4. Готове тісто розділити на невеликі шматочки, кожен з яких розкачати досить тонко на присипаної борошном поверхні. Викласти в середину згущене молоко і акуратно защипи краю.
5. Пиріжки зі згущеним молоком в домашніх умовах можуть бути будь-якого розміру або форми. Викласти їх на деко, застелене пергаментом або змащений маслом, і відправити в розігріту духовку. Випікати до готовності і рум'яності. Перед подачею можна присипати корицею або цукровою пудрою.