Пиріжки з яблучним повидлом
(покроковий рецепт з фото)
Смак цих пиріжків знаком нам усім з дитинства, та й тепер важко знайти кращі ласощі, ніж такі пиріжки з яблучним повидлом. Так чому б нам не приготувати їх, адже це не так вже й складно.
Сьогодні я хотіла б розповісти вам, як приготувати пиріжки з яблучним повидлом, ласощі, яке всім припаде до смаку, а особливо порадує дітей. Такі пиріжки ви приготуєте без особливих зусиль, зате скільки задоволення принесе вам і вашим близьким такі ласощі. Ви тільки уявіть, який приголомшливий запах буде розноситися по вашому будинку, даруючи вам тепло і затишок, а їх смак поверне вас в дитинство, коли ви самі ласували цієї смакотою. Загалом, з цим рецептом приготування пиріжків з яблучним повидлом ви отримаєте не тільки задоволення від їх чудового смаку, але багато позитивних емоції.
- Борошно - 400-500 грам (скільки візьме тісто )
- Молоко - 250 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Цукор - 4 Ст. Ложки(+1 чайна ложка для опари)
- Яйце - 2 штуки
- Жовток яєчний - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Повидло яблучне - За смаком
Тепле молоко змішуємо з чайною ложкою цукру, додаємо дріжджі, залишаємо хвилин на 10-15. У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо 4 столові ложки цукру і збиваємо гарненько. Коли дріжджі підійдуть, додаємо їх до цієї суміші, вливаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо і починаємо поступово всипати борошно. Замішуємо досить густе тісто, накриваємо його рушником і ставимо на півгодини в тепле місце, потім обминали його і залишаємо в теплі ще на 30-40 хвилин. Готове тісто ділимо на кілька рівних частин (15-20), формуємо з них кульки і залишаємо на 10 хвилин. Потім беремо одну кульку, розтягуємо його руками і кладемо в середину трохи повидла.
З'єднуємо краї тіста і формуємо пиріжок. Те ж саме повторюємо з іншими кульками з тіста.
Викладаємо пиріжки на змащене маслом деко, обмазуємо їх збитим яєчним жовтком і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Коли пиріжки зарумянятся і придбають золотистий відтінок, ми можемо їх виймати і подавати до столу. Смачного!