Рецепт Булочки-роли з яблучним повидлом фото

Булочки-роли з яблучним повидлом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Дріжджове тісто, Здобне дрожевое тісто
На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт
Випічка, Солодке, Булочки

Такі булочки найчастіше готують з корицею і цукром. Родзинка цього рецепта - яблучне повидло, яким змащують пласт тесту. Дивіться рецепт!

Ніжні, м'які, повітряні, солодкі булочки з приємною кислинкою яблука. До речі, яблучне повидло можна замінити абрикосовим або сливовим. Хочу акцентувати увагу на тесті - воно виходить ідеальним - м'яким і смачним. Пробуйте!

  • Молоко - 1 Склянка
  • Дріжджі сухі - 2, 5 чайних ложки
  • Борошно - 4, 5 склянки
  • Сіль - За смаком
  • Цукор білий - 0, 5 склянки
  • Яйце - 2 штуки
  • Вершкове масло - За смаком(1/3 склянки для тіста і 1/4 склянки для глазурі)
  • Ванільний екстракт - 1, 5 чайних ложки
  • Яблучне повидло - 1 Склянка
  • Коричневий цукор - 1 Склянка
  • Мелена кориця - 2 Ст. Ложки
  • Яблуко - 1 штука
  • Вершковий сир - 85 грам
  • Цукрова пудра - 1, 5 склянки
булочки-роли з яблучним повидлом - фото крок 1
1. В окремій ємності перемішайте дріжджі і тепле молоко, залиште на 5 хвилин.
булочки-роли з яблучним повидлом - фото крок 2
2. Змішайте в мисці борошно, цукор і сіль, в центі зробіть поглиблення і додайте яйце, 1/3 склянки розтопленого масла, 1 чайну ложку ванільного екстракту і суміш молока з дріжджами.
булочки-роли з яблучним повидлом - фото крок 3
3. За допомогою насадки гак, замісіть тісто, вимішуючи протягом 10 хвилин.
булочки-роли з яблучним повидлом - фото крок 4
4. Тісто має вийти щільним, але не сухим.
булочки-роли з яблучним повидлом - фото крок 5
5. Сформуйте з тіста кульку змастіть рослинною олією.
булочки-роли з яблучним повидлом - фото крок 6
6. Накрийте миску з тестом плівкою і помістіть в тепле місце на 1-2 годину, за цей час тісто має збільшитися в о'ем як мінімум в 2 рази.
булочки-роли з яблучним повидлом - фото крок 7
7. Перекладіть тісто на рівну, заздалегідь посипану борошном поверхню і розкачати його в прямокутник.
булочки-роли з яблучним повидлом - фото крок 8
8. В окремій ємності змішайте коричневий цукор, корицю, а також підготуйте яблучне повидло.
булочки-роли з яблучним повидлом - фото крок 9
9. Рівномірним шаром нанесіть яблучне повидло на тісто, залишаючи невеликий відступ від країв.
булочки-роли з яблучним повидлом - фото крок 10
10. Посипте тісто сумішшю цукру і кориці.
булочки-роли з яблучним повидлом - фото крок 11
11. Помийте, очистіть від шкірки і серцевини яблуко, наріжте невеликими шматочками. Розподіліть яблука по тесту.
булочки-роли з яблучним повидлом - фото крок 12
12. Поверніть з пласта тіста щільний рулет.
булочки-роли з яблучним повидлом - фото крок 13
13. Розріжте рулет на 15 рівних шматочків.
булочки-роли з яблучним повидлом - фото крок 14
14. Помістіть булочки в змащену маслом форму для запікання.
булочки-роли з яблучним повидлом - фото крок 15
15. Накрийте форму харчовою плівкою і залиште на 30-40 хвилин, щоб тісто піднялося.
булочки-роли з яблучним повидлом - фото крок 16
16. Випікайте булочки протягом 30 хвилин в розігрітій до 175 градусів духовці.
булочки-роли з яблучним повидлом - фото крок 17
17. Приготуйте глазур: змішайте з допомогою міксера вершковий сир, 1/4 склянки олії кімнатної температури, цукрову пудру і 1/2 чайної ложки ванільного екстракту.
булочки-роли з яблучним повидлом - фото крок 18
18. Нанесіть глазур на теплі булочки.
булочки-роли з яблучним повидлом - фото крок 19
19. Готово. Смачного!

Схожі рецепти