Булочки-роли з яблучним повидлом
(покроковий рецепт з фото)
Такі булочки найчастіше готують з корицею і цукром. Родзинка цього рецепта - яблучне повидло, яким змащують пласт тесту. Дивіться рецепт!
Ніжні, м'які, повітряні, солодкі булочки з приємною кислинкою яблука. До речі, яблучне повидло можна замінити абрикосовим або сливовим. Хочу акцентувати увагу на тесті - воно виходить ідеальним - м'яким і смачним. Пробуйте!
- Молоко - 1 Склянка
- Дріжджі сухі - 2, 5 чайних ложки
- Борошно - 4, 5 склянки
- Сіль - За смаком
- Цукор білий - 0, 5 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - За смаком(1/3 склянки для тіста і 1/4 склянки для глазурі)
- Ванільний екстракт - 1, 5 чайних ложки
- Яблучне повидло - 1 Склянка
- Коричневий цукор - 1 Склянка
- Мелена кориця - 2 Ст. Ложки
- Яблуко - 1 штука
- Вершковий сир - 85 грам
- Цукрова пудра - 1, 5 склянки
1. В окремій ємності перемішайте дріжджі і тепле молоко, залиште на 5 хвилин.
2. Змішайте в мисці борошно, цукор і сіль, в центі зробіть поглиблення і додайте яйце, 1/3 склянки розтопленого масла, 1 чайну ложку ванільного екстракту і суміш молока з дріжджами.
3. За допомогою насадки гак, замісіть тісто, вимішуючи протягом 10 хвилин.
4. Тісто має вийти щільним, але не сухим.
5. Сформуйте з тіста кульку змастіть рослинною олією.
6. Накрийте миску з тестом плівкою і помістіть в тепле місце на 1-2 годину, за цей час тісто має збільшитися в о'ем як мінімум в 2 рази.
7. Перекладіть тісто на рівну, заздалегідь посипану борошном поверхню і розкачати його в прямокутник.
8. В окремій ємності змішайте коричневий цукор, корицю, а також підготуйте яблучне повидло.
9. Рівномірним шаром нанесіть яблучне повидло на тісто, залишаючи невеликий відступ від країв.
10. Посипте тісто сумішшю цукру і кориці.
11. Помийте, очистіть від шкірки і серцевини яблуко, наріжте невеликими шматочками. Розподіліть яблука по тесту.
12. Поверніть з пласта тіста щільний рулет.
13. Розріжте рулет на 15 рівних шматочків.
14. Помістіть булочки в змащену маслом форму для запікання.
15. Накрийте форму харчовою плівкою і залиште на 30-40 хвилин, щоб тісто піднялося.
16. Випікайте булочки протягом 30 хвилин в розігрітій до 175 градусів духовці.
17. Приготуйте глазур: змішайте з допомогою міксера вершковий сир, 1/4 склянки олії кімнатної температури, цукрову пудру і 1/2 чайної ложки ванільного екстракту.
18. Нанесіть глазур на теплі булочки.
19. Готово. Смачного!