Рецепт Пиріжки з печерицями та картоплею фото

Пиріжки з печерицями та картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Гриби , Печериці
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 7-9
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пиріжки з печерицями та картоплею порадують любителів домашньої випічки. Пиріжки з пилу-жару можна наминати з бульйоном, розлитим в гуртки. Гарні такі пиріжки і на завтра. А ще це блюдо - бюджетне!

Опис приготування:

Як приготувати пиріжки з печерицями та картоплею?

1. Спочатку замісіть тісто для пиріжків. Борошно просійте в глибоку миску, додайте сіль, цукор і рослинне масло. Всипте розпушувач або загасите соду (оцтом або лимонним соком). Потім додайте кефір, перемішайте і замісіть тісто. Тісто для пиріжків повинно бути еластичним і не липнути до рук. Якщо треба, додайте борошна. Залиште тісто під кухонним рушником на півгодини, щоб воно виросло. Спостерігайте за тим, щоб тісто не потрапило в протяг.

2. Печериці промийте і дрібно наріжте.

3. Цибулину почистіть і також дрібно нарубати.

4. Картоплю очистіть, промийте і поставте варити, посоливши, до готовності.

5. На рослинному маслі на середньому вогні в сковороді обсмажити цибулю до м'якості, потім додайте подрібнені шампіньйони. Додати сіль, поперчіть. Смажте, періодично помішуючи, поки з печериць не випарується майже вся рідина.

6. З готового картоплі збийте пюре (без молока, можна додати ложку вершкового масла).

7. Пюре змішайте зі смаженими печерицями та цибулею.

8. По закінченню півгодини тісто розкачати в трубочку, розділіть його на рівні шматочки і руками сформуйте кульки.

9. Насипте на робочу поверхню трохи борошна і кожен кульку розкачати в корж.

10. У центр коржі викладіть півтори столової ложки начинки, краю щільно защипніть.

11. Деко застеліть пергаментним папером. Викладіть на нього пиріжки, залишивши між ними трохи місця.

12. У мисочці збийте вінчиком яйце. Змастіть поверхню кожної булочки збитим яйцем. Для цього використовуйте кондитерську пензлик.

13. Випікайте пиріжки з печерицями та картоплею в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30-40 хвилин до рум'яного кольору.

Смачного!

  • Борошно - 4 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Кефір - 300 мілілітрів
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка (або сода)
  • Масло рослинне - 6-7 Ст. Ложок(3 ст. Ложки - в тісто)
  • Печериці - 250-300 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Картопля - 6-7 штук
  • Чорний перець - - За смаком
Як приготувати пиріжки з печерицями та картоплею?

1. Спочатку замісіть тісто для пиріжків. Борошно просійте в глибоку миску, додайте сіль, цукор і рослинне масло. Всипте розпушувач або загасите соду (оцтом або лимонним соком). Потім додайте кефір, перемішайте і замісіть тісто. Тісто для пиріжків повинно бути еластичним і не липнути до рук. Якщо треба, додайте борошна. Залиште тісто під кухонним рушником на півгодини, щоб воно виросло. Спостерігайте за тим, щоб тісто не потрапило в протяг.

2. Печериці промийте і дрібно наріжте.

3. Цибулину почистіть і також дрібно нарубати.

4. Картоплю очистіть, промийте і поставте варити, посоливши, до готовності.

5. На рослинному маслі на середньому вогні в сковороді обсмажити цибулю до м'якості, потім додайте подрібнені шампіньйони. Додати сіль, поперчіть. Смажте, періодично помішуючи, поки з печериць не випарується майже вся рідина.

6. З готового картоплі збийте пюре (без молока, можна додати ложку вершкового масла).

7. Пюре змішайте зі смаженими печерицями та цибулею.

8. По закінченню півгодини тісто розкачати в трубочку, розділіть його на рівні шматочки і руками сформуйте кульки.

9. Насипте на робочу поверхню трохи борошна і кожен кульку розкачати в корж.

10. У центр коржі викладіть півтори столової ложки начинки, краю щільно защипніть.

11. Деко застеліть пергаментним папером. Викладіть на нього пиріжки, залишивши між ними трохи місця.

12. У мисочці збийте вінчиком яйце. Змастіть поверхню кожної булочки збитим яйцем. Для цього використовуйте кондитерську пензлик.

13. Випікайте пиріжки з печерицями та картоплею в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30-40 хвилин до рум'яного кольору.

Смачного!

Схожі рецепти