Пиріжки з капустою на здобне тесті
(покроковий рецепт з фото)
Хочете пиріжків з капустою? тоді дізнайтеся, як приготувати пиріжки з капустою на здобне тесті.
Тісто підходить для приготування пиріжків з картоплею, яйцем і цибулею або зовсім для солодких пиріжків, наприклад, з сиром. Вам знадобиться час для зростання тесту. Подавайте пиріжки теплими.
- Вода або молоко - 2, 5 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки(+1 столова ложка)
- Дріжджі сухі - 14 грам
- Яйця - 2 штуки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 8 склянок
- Сіль, перець - За смаком
- Квашена капуста - 700 грам
- Цибуля - 0, 5 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
1. Налийте у велику миску півсклянки теплої води, додайте в неї 1 столову ложку цукру і дріжджі.
2. Поставте миску в тепле місце і дайте настоятися 10 хвилин, щоб активувалися дріжджі.
3. У блендері збийте яйця, рослинна олія, півсклянки цукру і 2 склянки теплої води або молока. У результаті повинна вийти однорідна, трохи пінна суміш.
4. Перелийте суміш з блендера у велику миску з дріжджами.
5. В окрему ємність просійте борошно і додайте сіль за смаком.
6. Пересипьте борошняну суміш в миску до рідких інгредієнтів.
7. Ретельно все перемішайте дерев'яною лопаткою.
8. Викладіть тісто на чисту, посипану борошном поверхню. Добре вимісити його протягом 5-7 хвилин.
9. Після замішування оберніть тісто плівкою і дайте йому піднятися протягом 30 хвилин.
10. Поки тісто підходить, промийте в друшляку квашену капусту. Злийте, а потім відіжміть воду з капусти.
11. Очистіть цибулю від лушпиння, розріжте його навпіл. Одну половинку розріжте ще на кілька частин і подрібніть в блендері, другу відкладіть в сторону, вона не потрібна.
12. Додайте в блендер з цибулею квашену капусту і подрібніть.
13. У великій сковороді обсмажте капусту з цибулею і додайте туди 50 грам вершкового масла, сіль і poperčite.
14. Перекладіть обсмажену капусту з цибулею в окрему ємність для охолодження.
15. Дістаньте тісто. Отщіпніте від загальної маси невелику кількість тіста і сформуйте руками корж (можна використовувати склянку).
16. Покладіть чайну ложку суміші з капусти на середину коржики.
17. Заліпіть корж з усіх боків. Проробіть це з усім тестом і начинкою.
18. Викладіть коржі на деко з пергаментом. Випікайте 10-12 хвилин при температурі 180 градусів.
19. Готові пиріжки перекладіть з дека в тарілку. Насолоджуйтесь смачною випічкою.