Пиріжки з капустою на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Чому б не побалувати себе пиріжками з капустою до чаю. Це і корисно, і ситно, і, що не менш важливо, смачно. Так що ловіть рецепт приготування пиріжків з капустою на кефірі.
Якщо ви любите випічку, спробуйте приготувати пиріжки з капустою на кефірі в домашніх умовах. В якості начинки використовуємо капусту, цибуля і картоплю, щоб пиріжки вийшли більш ситними.
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Кефір - 300 мілілітрів
- Крем - 50 мілілітрів
- Сода - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок(3 для тіста, 2 для смаження)
- Картопля - 6 штук
- Квашена капуста - 200 грам
- Цибуля - 1 штука
- Чорний мелений перець - 2 чайних ложки
Почнем з того, що замісити тісто. Спочатку треба просіяти борошно, висипати її в миску. Тепер додаємо в миску соду, сіль, цукор. Перемішуємо, додаємо соду, знову перемішуємо. Робимо ямку в борошні, додаємо рослинне масло, зверху ллємо кефір зі сметаною. Заважаємо тісто до появи грудочок. Додаємо ще дві ложки рослинної олії і починає місити тісто, поки воно не стане однорідним. Тісто має бути не липким.
Готуємо начинку. Чистим картошку, нарізаємо і варимо. Додаємо щіпку солі.
Тушкуємо квашену капусту у воді.
Чистий і нарізану цибулю. Ріжемо на дрібні кубики. Обсмажуємо до золотистого кольору на сковорідці.
Додаємо квашену капусту в лук, тушкуємо кілька хвилин.
Робимо пюре з картоплі.
Додаємо капусту і цибулю в картоплю, ретельно все перемішуємо. Можна згасити пару хвилин, але в принципі начинка вже готова.
До цього часу вже можна зайнятися тестом. Робимо з нього ковбаску, присипаємо борошном.
Розрізаємо або розриваємо тісто на дрібні шматочки, розгортаємо їх на столі. Коли розрізаємо тісто, присипаємо його борошном, щоб шматочки не липли до столу.
Додаємо начинку.
Закриваємо начинку тестом в таку форму.
Тепер обсмажуємо пиріжки на сковороді. Пиріжки будуть смажитися недовго, тому доглядаємо, що ні пригорали. Пара-трійка хвилин на кожну сторону цілком достатньо.