Пиріжки на молоці смажені
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки на молоці смажені можна робити з будь-якою начинкою. Самі мої улюблені з дитинства пиріжки з повидлом. Звичайно, смажити їх потрібно дуже акуратно і швидко, щоб не вилилося в гаряче масло повидло.
Готові пиріжки на молоці смажені викладайте на серветки паперові, щоб прибрати зайве масло. Пиріжки можна подавати відразу, так як гарячим повидлом можна дуже сильно обпектися. Крохмаль в повидло додається для того, щоб воно не випливало. Повидло або варення беріть густе, щоб воно не розтікався.
- Борошно - 750-800 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Вершкове масло - 70-100 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі - 30 грам

Розведіть дріжджі в теплій воді, додайте цукор, 1 чайну ложку борошна, залиште на 15 хвилин заграти.

Дріжджі готові.

Насипте в чашку половину борошна і налийте молоко.

Вилийте дріжджі.

Все перемішайте.

Опару залиште в теплому місці на годину.

Додайте борошно, що залишилося, сіль. Замісити тісто.

Додайте яйце і м'яке масло.

Тісто має відставати від рук.

Тісто відразу розділіть на кульки, але дайте їм постояти 15-20 хвилин під рушником.

Повидло змішайте з крохмалем, ліпіть пиріжки і відразу смажте.

Пиріжки смажте до золотистого кольору.