Пиріжки «Їжачки»
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно красиві пиріжки "їжачки" сподобаються не тільки дітям, але і дорослим! Їх дуже легко приготувати, ви можете використовувати свою фантазію і ще більше прикрасити їжачків, наприклад, маком.
Пиріжки "їжачки" - прекрасний доказ того, що навіть під час приготування їжі ви можете використовувати свій творчий потенціал! Пиріжки виходять дуже красивими через надрізів, які необхідно зробити перед випічкою. Цей рецепт гарний тим, що в якості начинки ви можете використовувати не тільки фарш, але і щось солодке (наприклад, сир або сирну масу). Експериментуйте і не бійтеся пробувати нові рецепти!
- Борошно - 550-600 грам
- Сухі дріжджі - 11 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- М'ясний фарш - 500 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
1. Розтопити вершкове масло в молоці. До просеяной борошні додайте дріжджі, цукор і сіль, добре перемішайте. Тонкою цівкою влийте злегка остигнула молочно-масляну суміш і замісити тісто. Накрийте його плівкою і залиште підніматися на 30 хвилин.
2. Приготуйте начинку. Для цього візьміть фарш і додайте до нього яйце, щоб начинка не розвалювалася. Добре перемішайте.
3. Коли тісто злегка підніметься, розділіть його на маленькі кружечки. Зробіть руками млинець, покладіть на нього начинку, акуратно загорніть.
4. Надайте пиріжку форму краплі. Далі зробіть акуратні надрізи ножицями по всій спинці їжачків. Для очей і носика візьміть чорний перець горошком. Змастіть пиріжки злегка збитим яйцем.
5. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30-40 хвилин. Смачного!