Пиріг зі смородиною з пісочного тіста
(покроковий рецепт з фото)
Хрусткий, неймовірно смачний і ніжний пиріг зі смородиною з пісочного тіста в домашніх умовах - це відмінний варіант для господинь, які люблять готувати без зайвого клопоту.
Ідеальна основа, соковита начинка - це і є бездоганний десерт для святкового або щоденного меню. Рецепт приготування пирога зі смородиною з пісочного тіста можна використовувати не тільки влітку, в період достатку ягід, але і взимку, взяв заморозку.
- Муки - 200 грам
- Чорна смородина - 150 грам
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 100 грам
- Жовток - 1 штука
- Вода - 1 Ст. Ложка
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 1 штука
- Вершки - 150 мілілітрів
1. Найзручніший варіант - це використовувати в рецепт приготування пирога зі смородиною з пісочного тіста блендер. З ним тісто виходить не тільки швидше, але і більш повітряним. Для початку необхідно відправити в чашу борошно, цукор і сіль.
2. Пару хвилин потрібно збити всі, а паралельно нарізати невеликими кубиками вершкове масло, попередньо охолодивши його.
3. Додати масло в чашу і збивати ще трохи.
4. Акуратно відокремити білок від жовтка. Останній відправити в тісто і знову включити блендер.
5. Воду з'єднати з лимонним соком. Потроху додавати в тісто, але важливо не переборщити. Крихітка повинна бути трохи вологою, але не мокрою, тоді пиріг зі смородиною з пісочного тіста в домашніх умовах буде хрустким.
6. Ось така кулька вийде в кінцевому рахунку.
7. Викласти тісто на лист харчової плівки і зверху накрити другим. Розкачати досить тонко.
8. Підготувати форму. Викласти тісто і зробити проколи вилкою. Прибрати форму в холодильник приблизно на півгодини. За цей час можна зайнятися начинкою. Ягоду вимити, обсушити як слід і додати цукор за смаком. Збити яйце і вершки, всипати ягоди.
9. Вилити начинку в форму і відправити пиріг у розігріту духовку хвилин на 25-30. Ось такий простий рецепт пирога зі смородиною з пісочного тіста. Після випікання остудити і можна подавати до столу.