Рецепт Пиріг зі смородиною з пісочного тіста фото

Пиріг зі смородиною з пісочного тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Смородина
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Хрусткий, неймовірно смачний і ніжний пиріг зі смородиною з пісочного тіста в домашніх умовах - це відмінний варіант для господинь, які люблять готувати без зайвого клопоту.

Ідеальна основа, соковита начинка - це і є бездоганний десерт для святкового або щоденного меню. Рецепт приготування пирога зі смородиною з пісочного тіста можна використовувати не тільки влітку, в період достатку ягід, але і взимку, взяв заморозку.

  • Муки - 200 грам
  • Чорна смородина - 150 грам
  • Цукор - 3-4 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Жовток - 1 штука
  • Вода - 1 Ст. Ложка
  • Сік лимона - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яйце - 1 штука
  • Вершки - 150 мілілітрів
пиріг зі смородиною з пісочного тіста - фото крок 1
1. Найзручніший варіант - це використовувати в рецепт приготування пирога зі смородиною з пісочного тіста блендер. З ним тісто виходить не тільки швидше, але і більш повітряним. Для початку необхідно відправити в чашу борошно, цукор і сіль.
пиріг зі смородиною з пісочного тіста - фото крок 2
2. Пару хвилин потрібно збити всі, а паралельно нарізати невеликими кубиками вершкове масло, попередньо охолодивши його.
пиріг зі смородиною з пісочного тіста - фото крок 3
3. Додати масло в чашу і збивати ще трохи.
пиріг зі смородиною з пісочного тіста - фото крок 4
4. Акуратно відокремити білок від жовтка. Останній відправити в тісто і знову включити блендер.
пиріг зі смородиною з пісочного тіста - фото крок 5
5. Воду з'єднати з лимонним соком. Потроху додавати в тісто, але важливо не переборщити. Крихітка повинна бути трохи вологою, але не мокрою, тоді пиріг зі смородиною з пісочного тіста в домашніх умовах буде хрустким.
пиріг зі смородиною з пісочного тіста - фото крок 6
6. Ось така кулька вийде в кінцевому рахунку.
пиріг зі смородиною з пісочного тіста - фото крок 7
7. Викласти тісто на лист харчової плівки і зверху накрити другим. Розкачати досить тонко.
пиріг зі смородиною з пісочного тіста - фото крок 8
8. Підготувати форму. Викласти тісто і зробити проколи вилкою. Прибрати форму в холодильник приблизно на півгодини. За цей час можна зайнятися начинкою. Ягоду вимити, обсушити як слід і додати цукор за смаком. Збити яйце і вершки, всипати ягоди.
пиріг зі смородиною з пісочного тіста - фото крок 9
9. Вилити начинку в форму і відправити пиріг у розігріту духовку хвилин на 25-30. Ось такий простий рецепт пирога зі смородиною з пісочного тіста. Після випікання остудити і можна подавати до столу.

Схожі рецепти