Пиріг зі смородиною і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Цей неймовірно апетитний пиріг зі смородиною і сиром в домашніх умовах - буквально ідеальне ласощі для дітей і дорослих. Обов'язково спробуйте повторити цей рецепт.
Цей десерт для справжніх цінителів ягідних страв. Мінімум цукру, тоненький корж і насичений смак сиру і ягід. Рецепт приготування пирога зі смородиною і сиром - це знахідка для мам, які хочуть дітей корисним і смачним ласощами. Та й дорослі навряд чи відмовляться спробувати.
- Борошно - 1 Склянка
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Вода - 70 мілілітрів
- Сир - 250 грам
- Смородина - 300 грам
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
1. Вершкове масло повинно бути холодним, а краще - замороженим. Його можна нарізати невеликими кубиками або натерти на тертці.
2. Додати просіяне борошно з дрібкою солі. Почати активно перемішувати. Воду в рецепт приготування пирога зі смородиною і сиром краще використовувати також дуже холодну, буквально крижану. Влити поступово трохи води, замішуючи тісто. Воно повинно вийти м'яким і дуже еластичним.
3. Викласти тісто у форму для запікання, сформувавши бортики. Зробити невеликі проколи вилкою, накрити харчовою плівкою і відправити в холодильник.
4. Сир можна протерти через сито, щоб маса була однорідною або залишити його грудочками при бажанні. Додати в нього цукрову пудру до смаку і трохи крохмалю. Все ретельно перемішати.
5. Додати вимиту і просушену ягоди. Цей простий рецепт пирога зі смородиною і сиром підійде і для зимового періоду, тоді можна використовувати заморожені ягоди.
6. Акуратно перемішавши, можна діставати корж з холодильника і викладати не нього начинку. Надіслати форму в розігріту духовку.
7. Випікається пиріг зі смородиною і сиром в домашніх умовах близько півгодини. Після потрібно перевіряти готовність коржа. Випечений пиріг остудити трохи, нарізати і можна пробувати. Смачного!