Рецепт Пиріг «Зебра» простий фото

Пиріг «Зебра» простий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Какао , Яйця , Молоко
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Один з найбільш ароматних, смачних і ефектних десертів - це пиріг «Зебра». Він дуже простий у приготуванні і продукти для нього є в кожному будинку. Дивіться, як приготувати пиріг «Зебра» простий.

Опис приготування:

Якщо гості вже на порозі, ви можете швидко приготувати такий пиріг. Ця красива випічка особливо подобається дітям, пиріг хороший і для домашнього чаювання. Поради: якщо при випічці верх пирога вже досить підрум'янився, а всередині ще не пропікся, накрийте пиріг фольгою і доведіть до готовності; під час випічки не можна відкривати духовку, щоб тісто не осіло; після того, як пиріг буде витягнутий з духовки, дайте йому охолонути, тоді він буде гарним зовні і добре пропечений всередині.

  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Цукор - 250 грам
  • Масло рослинне - 200 мілілітрів
  • Какао порошок - 2 Ст. Ложки
  • Яйця - 4 штуки
  • Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
  • Ванілін - 1 Чайна ложка
пиріг
У чаші міксера збийте яйця з цукром, поки суміш не стане однорідною і повітряної.
пиріг
Додайте молоко, по частинах - масло і продовжуйте збивати тісто міксером.
пиріг
В окремій мисці змішайте борошно, ванілін і розпушувач. Додайте сухі інгредієнти в чашу міксера і перемішуйте, поки тісто не стане однорідним.
пиріг
Розділити тісто на дві частини: в одну частину додайте 2 ст. L. Борошна, в іншу - какао.
пиріг
Обидві частини тесту перемішайте. Вийде 2 виду - біле тісто і тісто з какао.
пиріг
Розігрійте духовку до 180 градусів. Форму для випічки діаметром 24 см. Змастіть маслом, обсипте борошном, надлишки борошна струсіть. Влийте 3 ст. L. Білого тесту в центр форми, потім, в центр кола з білого тесту, наливати 3 ст. L. Тісто з какао.
пиріг
Продовжуйте таким чином, чергуючи 2 тесту, поки воно не закінчиться.
пиріг
Порада: не нахиляти форму, щоб розподілити тісто, так можна порушити малюнок шарів. При випічці тісто саме підніметься і заповнить форму, а різнокольорові шари утворюють концентричні кола.
пиріг
Випікайте пиріг протягом 40 хвилин в розігрітій духовці.
пиріг
Готовому пирогу дайте охолонути, потім розріжте на шматочки і подавайте до чаю або кави. Смачного!

Схожі рецепти