Рецепт Пиріг з яблуками з дріжджового тіста фото

Пиріг з яблуками з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Геніальний рецепт: все дуже смачно і просто. Для приготування цього пирога використовується готове дріжджове тісто і свіжі яблука. Пиріг виходить смачним і ароматним.

Дуже люблю загальні і великі пироги. Печуться вони швидко, формувати їх ще швидше, а нагодувати можна відразу всю компанію. Ось такий пиріг я спекла для подруг з роботи. Нас було семеро, і пиріг дуже швидко зник… все ще просили добавки, але її не виявилося. Так що ділюся рецептів, як пріготвоіть пиріг з яблуками з дріжджового тіста.

  • Тісто дріжджове - 400 грам (готове)
  • Яблука - 5 штук
  • Цукор - 2-3 Ст. Ложок
  • Обкладинка - 1-2 чайних ложок
  • Яйце - 1 штука
пиріг з яблуками з дріжджового тіста - фото крок 1
Для приготування пирога візьміть готове дріжджове тісто. Я готую зазвичай таке запас на 3 дня за допомогою хлібопічки, а після замісу зберігаю в холодильнику в пакеті. Довше 2 днів воно у мене не залежується, бо всі знають, що випічка буде, тому рідні завжди її просять. А взагалі таке тісто відмінно лежить не більше 3 днів. Сучасні відділи куліраніі продають тісто. Ви можете придбати його там. Тісто розділи 2 частини (60% і 30% від загальної маси).
пиріг з яблуками з дріжджового тіста - фото крок 2
На столі, присипаному борошном, розкачайте тісто в тонкий пласт, але так, щоб воно не порвалося.
пиріг з яблуками з дріжджового тіста - фото крок 3
Покладіть тісто в форму з бортиками. У мене форма силіконова. Я її нічим не змащувала.
пиріг з яблуками з дріжджового тіста - фото крок 4
Яблука різних сортів нарізаємо невеликими кубиками. Змішайте яблука з цукром і корицею. Фруктову начинку викладіть на тісто.
пиріг з яблуками з дріжджового тіста - фото крок 5
Із залишків тіста розкачати пласт. Зробіть на ньому валиком малюнок, після чого пласт тіста викладіть зверху на яблука. Затиснутий кінець.
пиріг з яблуками з дріжджового тіста - фото крок 6
Верх пирога потрібно змастити збитим яйцем і запекти в розігрітій духовці при 180 градусах близько 40 хвилин.

Схожі рецепти