Пиріг з яблуками з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Геніальний рецепт: все дуже смачно і просто. Для приготування цього пирога використовується готове дріжджове тісто і свіжі яблука. Пиріг виходить смачним і ароматним.
Дуже люблю загальні і великі пироги. Печуться вони швидко, формувати їх ще швидше, а нагодувати можна відразу всю компанію. Ось такий пиріг я спекла для подруг з роботи. Нас було семеро, і пиріг дуже швидко зник… все ще просили добавки, але її не виявилося. Так що ділюся рецептів, як пріготвоіть пиріг з яблуками з дріжджового тіста.
- Тісто дріжджове - 400 грам (готове)
- Яблука - 5 штук
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Обкладинка - 1-2 чайних ложок
- Яйце - 1 штука
Для приготування пирога візьміть готове дріжджове тісто. Я готую зазвичай таке запас на 3 дня за допомогою хлібопічки, а після замісу зберігаю в холодильнику в пакеті. Довше 2 днів воно у мене не залежується, бо всі знають, що випічка буде, тому рідні завжди її просять. А взагалі таке тісто відмінно лежить не більше 3 днів. Сучасні відділи куліраніі продають тісто. Ви можете придбати його там. Тісто розділи 2 частини (60% і 30% від загальної маси).
На столі, присипаному борошном, розкачайте тісто в тонкий пласт, але так, щоб воно не порвалося.
Покладіть тісто в форму з бортиками. У мене форма силіконова. Я її нічим не змащувала.
Яблука різних сортів нарізаємо невеликими кубиками. Змішайте яблука з цукром і корицею. Фруктову начинку викладіть на тісто.
Із залишків тіста розкачати пласт. Зробіть на ньому валиком малюнок, після чого пласт тіста викладіть зверху на яблука. Затиснутий кінець.
Верх пирога потрібно змастити збитим яйцем і запекти в розігрітій духовці при 180 градусах близько 40 хвилин.