Пиріг з яблуками в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Пиріг з яблуками це, напевно, найпопулярніший фруктовий пиріг, адже його легко піч, і яблука доступні круглий рік. Згадала рецепт дуже вдалого пирога з яблуками в духовці. Дивіться!
Опис приготування:
Яких тільки яблучних пирогів не придумано професіоналами і домашніми господарками. У кухні багатьох народів є свої улюблені рецепти, стали вже «національними». По-моєму, потрібно спробувати всі варіанти, щоб вибрати самий-самий яблучний пиріг. Ось один з варіантів, як приготувати пиріг з яблуками в духовці.
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Яйця - 3 штуки
- Вершкове масло - 70 грам
- Цукор - 250 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Яблука - 700 грам
- Лимон - 1 штука
- Розпушувач - 2 чайних ложки
Очистіть яблука, наріжте скибочками і збризніть соком лимона.
Збийте яєчні білки до м'яких піків.
Окремо збийте жовтки з цукром, додайте до них шматочки м'якого вершкового масла і збийте ще раз.
Окремо збийте жовтки з цукром, додайте до них шматочки м'якого вершкового масла і збийте ще раз.
Влийте склянку молока і збивайте до утворення гладкої і однорідної маси.
Тепер додайте борошно, просіяне разом з розпушувачем, і терту цедру лимона. Збийте тісто ще раз.
Додайте збиті яєчні білки і перемішайте силіконовою лопаткою рухами знизу-вгору.
Додайте в тісто нарізані яблука.
Вмішайте яблука в тісто, потім вилийте тісто в форму для випічки, змащену маслом і посипану борошном.
Зверху покрийте пиріг скибочками яблук і додайте невеликі шматочки вершкового масла. Випікайте пиріг у попередньо розігрітій духовці протягом 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.
Остудіть яблучний пиріг перед подачею на стіл.
Смачного!