Рецепт Гусь з яблуками в духовці фото

Гусь з яблуками в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Фрукти, Яблука, Гусь
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Новий рік
Гарячі страви, Страви цілком

Ви не раз пробували приготувати святкового гусака, але всі спроби були марними - м'ясо виходило сухим і жорстким? Рецепт святкового гусака з яблуками допоможе вам, захват від смаку страви гарантований.

Коли ми говоримо про гусаку, запеченому в духовці, на розум завжди приходять домашні свята - Різдво і Новий Рік. Але іноді хочеться похвалитися своїм умінням приготувати птицю не тільки перед сім'єю, з якої ми зазвичай зустрічаємо ці свята, але і перед друзями. Гусь, запечений в духовці, дуже простий у приготуванні, але це тільки тоді, коли ти знаєш деякі секрети його правильного приготування. Головне - щоб в результаті м'ясо гусака було м'яким і соковитим. Але не у всіх так виходить. Я розповім вам дуже хороший рецепт, як приготувати гусака з яблуками в духовці. І приготував його за цим рецептом, ви залишитеся задоволені результатом.

1. Перше, що необхідно зробити - це заздалегідь підготувати і замаринувати тушку гусака. Робити це ми будемо за день до приготування нашого страви. Гуся гарненько вимиємо, очистимо від зайвого жиру. Далі всередині і зовні натерти сіллю, сумішшю перців і тільки всередині - часником, видавленим через прес. Ми залишаємо маринуватися в холодильнику на ніч: чим довше маринується гусак, тим смачніше вийде м'ясо.

2. На другий день продовжуємо приготування нашого шедевра. Включаємо духовку на 200 градусів, нехай розігрівається.

3. В цей час очищаємо половину яблук від серцевини, ріжемо їх кубиками (не дрібний! ) і начиняє гусака. Зашити можна нитками, а можна закріпити краю черевця зубочистками. Ноги гусака зв'яжіть разом, інакше при готуванні вони розійдуться в сторони і можуть надірвати гусака.

4. Викладаємо гусака на злегка змащене деко і накриваємо фольгою, щоб під час запікання гусак не став сухим. А ще краще запікати нема на деку, а в формі для запікання за розміром підходящої до розмірів гусака. В цьому випадку весь сік з жиром буде під гусаком, а не розтікатися по всьому листу.

5. Під час запікання кожні 30 хвилин міняйте положення гусака, перевертаючи то на грудку, то на спину. Поливайте жиром і знову накривайте фольгою.

6. Для 40 хвилин до готовності, викладіть навколо гусака яблука, цілі або порізані навпіл.

7. Для 20-30 хвилин до закінчення готування зніміть фольгу і змастіть гусака сумішшю меду і соєвого соусу, щоб утворилася золота ароматна кірочка.

8. Запікайте птицю близько 2, 5 годин. Але час залежить від жирності і віку гусака. Так що потрібно перевіряти готовність, проколюючи гусака в самому товстому місці тонким ножем - виділяється сік у готового гусака буде прозорим.

9. Готового гусака з яблуками викладіть на велике блюдо і подавайте гостям гарячим!

  • Гусь - 3-4 кілограм
  • Кислі яблука - 10 штук
  • Сіль - 3-4 Щепоток (за смаком)
  • Перець - 2-3 Щепоток (за смаком)
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Мед - 1 Чайна ложка
  • Соєвий соус - 1 Чайна ложка
Коли ми говоримо про гусаку, запеченому в духовці, на розум завжди приходять домашні свята - Різдво і Новий Рік. Але іноді хочеться похвалитися своїм умінням приготувати птицю не тільки перед сім'єю, з якої ми зазвичай зустрічаємо ці свята, але і перед друзями. Гусь, запечений в духовці, дуже простий у приготуванні, але це тільки тоді, коли ти знаєш деякі секрети його правильного приготування. Головне - щоб в результаті м'ясо гусака було м'яким і соковитим. Але не у всіх так виходить. Я розповім вам дуже хороший рецепт, як приготувати гусака з яблуками в духовці. І приготував його за цим рецептом, ви залишитеся задоволені результатом.

1. Перше, що необхідно зробити - це заздалегідь підготувати і замаринувати тушку гусака. Робити це ми будемо за день до приготування нашого страви. Гуся гарненько вимиємо, очистимо від зайвого жиру. Далі всередині і зовні натерти сіллю, сумішшю перців і тільки всередині - часником, видавленим через прес. Ми залишаємо маринуватися в холодильнику на ніч: чим довше маринується гусак, тим смачніше вийде м'ясо.

2. На другий день продовжуємо приготування нашого шедевра. Включаємо духовку на 200 градусів, нехай розігрівається.

3. В цей час очищаємо половину яблук від серцевини, ріжемо їх кубиками (не дрібний! ) і начиняє гусака. Зашити можна нитками, а можна закріпити краю черевця зубочистками. Ноги гусака зв'яжіть разом, інакше при готуванні вони розійдуться в сторони і можуть надірвати гусака.

4. Викладаємо гусака на злегка змащене деко і накриваємо фольгою, щоб під час запікання гусак не став сухим. А ще краще запікати нема на деку, а в формі для запікання за розміром підходящої до розмірів гусака. В цьому випадку весь сік з жиром буде під гусаком, а не розтікатися по всьому листу.

5. Під час запікання кожні 30 хвилин міняйте положення гусака, перевертаючи то на грудку, то на спину. Поливайте жиром і знову накривайте фольгою.

6. Для 40 хвилин до готовності, викладіть навколо гусака яблука, цілі або порізані навпіл.

7. Для 20-30 хвилин до закінчення готування зніміть фольгу і змастіть гусака сумішшю меду і соєвого соусу, щоб утворилася золота ароматна кірочка.

8. Запікайте птицю близько 2, 5 годин. Але час залежить від жирності і віку гусака. Так що потрібно перевіряти готовність, проколюючи гусака в самому товстому місці тонким ножем - виділяється сік у готового гусака буде прозорим.

9. Готового гусака з яблуками викладіть на велике блюдо і подавайте гостям гарячим!

Схожі рецепти