Гусь з яблуками в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ви не раз пробували приготувати святкового гусака, але всі спроби були марними - м'ясо виходило сухим і жорстким? Рецепт святкового гусака з яблуками допоможе вам, захват від смаку страви гарантований.
Коли ми говоримо про гусаку, запеченому в духовці, на розум завжди приходять домашні свята - Різдво і Новий Рік. Але іноді хочеться похвалитися своїм умінням приготувати птицю не тільки перед сім'єю, з якої ми зазвичай зустрічаємо ці свята, але і перед друзями. Гусь, запечений в духовці, дуже простий у приготуванні, але це тільки тоді, коли ти знаєш деякі секрети його правильного приготування. Головне - щоб в результаті м'ясо гусака було м'яким і соковитим. Але не у всіх так виходить. Я розповім вам дуже хороший рецепт, як приготувати гусака з яблуками в духовці. І приготував його за цим рецептом, ви залишитеся задоволені результатом.
1. Перше, що необхідно зробити - це заздалегідь підготувати і замаринувати тушку гусака. Робити це ми будемо за день до приготування нашого страви. Гуся гарненько вимиємо, очистимо від зайвого жиру. Далі всередині і зовні натерти сіллю, сумішшю перців і тільки всередині - часником, видавленим через прес. Ми залишаємо маринуватися в холодильнику на ніч: чим довше маринується гусак, тим смачніше вийде м'ясо.
2. На другий день продовжуємо приготування нашого шедевра. Включаємо духовку на 200 градусів, нехай розігрівається.
3. В цей час очищаємо половину яблук від серцевини, ріжемо їх кубиками (не дрібний! ) і начиняє гусака. Зашити можна нитками, а можна закріпити краю черевця зубочистками. Ноги гусака зв'яжіть разом, інакше при готуванні вони розійдуться в сторони і можуть надірвати гусака.
4. Викладаємо гусака на злегка змащене деко і накриваємо фольгою, щоб під час запікання гусак не став сухим. А ще краще запікати нема на деку, а в формі для запікання за розміром підходящої до розмірів гусака. В цьому випадку весь сік з жиром буде під гусаком, а не розтікатися по всьому листу.
5. Під час запікання кожні 30 хвилин міняйте положення гусака, перевертаючи то на грудку, то на спину. Поливайте жиром і знову накривайте фольгою.
6. Для 40 хвилин до готовності, викладіть навколо гусака яблука, цілі або порізані навпіл.
7. Для 20-30 хвилин до закінчення готування зніміть фольгу і змастіть гусака сумішшю меду і соєвого соусу, щоб утворилася золота ароматна кірочка.
8. Запікайте птицю близько 2, 5 годин. Але час залежить від жирності і віку гусака. Так що потрібно перевіряти готовність, проколюючи гусака в самому товстому місці тонким ножем - виділяється сік у готового гусака буде прозорим.
9. Готового гусака з яблуками викладіть на велике блюдо і подавайте гостям гарячим!
- Гусь - 3-4 кілограм
- Кислі яблука - 10 штук
- Сіль - 3-4 Щепоток (за смаком)
- Перець - 2-3 Щепоток (за смаком)
- Часник - 1-2 зубчиків
- Мед - 1 Чайна ложка
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
1. Перше, що необхідно зробити - це заздалегідь підготувати і замаринувати тушку гусака. Робити це ми будемо за день до приготування нашого страви. Гуся гарненько вимиємо, очистимо від зайвого жиру. Далі всередині і зовні натерти сіллю, сумішшю перців і тільки всередині - часником, видавленим через прес. Ми залишаємо маринуватися в холодильнику на ніч: чим довше маринується гусак, тим смачніше вийде м'ясо.
2. На другий день продовжуємо приготування нашого шедевра. Включаємо духовку на 200 градусів, нехай розігрівається.
3. В цей час очищаємо половину яблук від серцевини, ріжемо їх кубиками (не дрібний! ) і начиняє гусака. Зашити можна нитками, а можна закріпити краю черевця зубочистками. Ноги гусака зв'яжіть разом, інакше при готуванні вони розійдуться в сторони і можуть надірвати гусака.
4. Викладаємо гусака на злегка змащене деко і накриваємо фольгою, щоб під час запікання гусак не став сухим. А ще краще запікати нема на деку, а в формі для запікання за розміром підходящої до розмірів гусака. В цьому випадку весь сік з жиром буде під гусаком, а не розтікатися по всьому листу.
5. Під час запікання кожні 30 хвилин міняйте положення гусака, перевертаючи то на грудку, то на спину. Поливайте жиром і знову накривайте фольгою.
6. Для 40 хвилин до готовності, викладіть навколо гусака яблука, цілі або порізані навпіл.
7. Для 20-30 хвилин до закінчення готування зніміть фольгу і змастіть гусака сумішшю меду і соєвого соусу, щоб утворилася золота ароматна кірочка.
8. Запікайте птицю близько 2, 5 годин. Але час залежить від жирності і віку гусака. Так що потрібно перевіряти готовність, проколюючи гусака в самому товстому місці тонким ножем - виділяється сік у готового гусака буде прозорим.
9. Готового гусака з яблуками викладіть на велике блюдо і подавайте гостям гарячим!