Пиріг з вишнею в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Простий, але дуже апетитний рецепт домашнього пирога з ягодами хочу запропонувати вам на замітку. Ніжний корж чудово поєднується з вишнею, утворюючи приголомшливий ансамбль, який неможливо не спробувати.
Цей рецепт гарний тим, що ягоди можна використовувати не тільки свіжі, але і заморожені. Завдяки попередньому запіканню, вони не зволожують тісто. Отже, готові дізнатися класний спосіб, як приготувати пиріг з вишнею в духовці? Тоді запам'ятовуйте і повторіть рецепт на своїй кухні!
- Вершкове масло - 110 грам
- Вишня - 600 грам
- Цукор - 1 Склянка(+ 2 середня лінія)
- Цедра лимона або лайма - 2 чайних ложки(+ 1 ç.l. Соку)
- Борошно - 450 грам (приблизно)
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 3 штуки
- Крем - 200 грам (або натуральний йогурт)
1. Чайну ложку розтопленого вершкового масла розподіліть по жароміцної формі.
2. Зверху викладіть кружечок листа пергаменту.
3. У форму викладіть ягоди, 2 чайний ложки цукру, сік лимона. Додайте розтоплене вершкове масло (зберігши приблизно 50 грам). Акуратно все перемішайте.
4. Надішліть ягоди в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 40-50.
5. Для приготування коржа в глибоку миску просійте борошно, сіль і розпушувач. Додайте цукор, цедру лимона, vbeyte яйця.
6. Викладіть в тісто вершкове масло, додайте сметану і ретельно перемішайте.
7. Ягоди дістаньте з духовки і остудіть. Після розподіліть рівним шаром тісто.
8. І відправте форму назад в духовку.
9. Запікайте пиріг до готовності (перевіряйте дерев'яною шпажкою або зубочисткою) хвилин 45-55.
10. Трохи остудіть у формі, а після акуратно переверніть.
11. Ось такий апетитний пиріг з вишнею в духовці в домашніх умовах вийшов в результаті. Дайте трохи охолонути, наріжте порційними шматочками і подавайте до столу, доповнивши за бажанням цукровою пудрою, сметаною або йогуртом.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!