Рецепт Дріжджовий пиріг з вишнею фото

Дріжджовий пиріг з вишнею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Дріжджове тісто , Вишня
Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Пропоную рецепт для ледачих або для тих, хто боїться дріжджів. Повітряний, ніжний, смачний пиріг з вишнею сподобається всім без винятку. Ароматна здоба з ягодою чаю - саме те, що потрібно до чаю.

Опис приготування:

Якщо у вас не виходить класичне дріжджове тісто або ви просто боїтеся з ним працювати, спробуйте почати ось з цього простого рецепту. Дуже простий рецепт, і тісто по ньому виходить завжди. В результаті у вас вийде пиріг з пишним і м'яким тестом, а смачна соковита вишня додасть пирогу приємну соковитість і кислинку. Розповідаю, як приготувати дріжджовий пиріг з вишнею. Смачної вам випічки!

  • Молоко - 3 Ст. Ложки
  • Сухі дріжджі - 2 чайних ложки
  • Цукор - 5 Ст. Ложок(2 в тісто +3 ст. Ложки для посипання)
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно - 200 грам
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Олія - 90 грам (або маргарину)
  • Вишня - 200-300 грам
дріжджовий пиріг з вишнею - фото крок 1
У теплому молоці розводимо дріжджі, додаємо цукор, ванілін, сіль, яйця і просіяне борошно. Добре перемішуємо до однорідності, додаємо тепле вершкове масло і відправляємо в тепле місце на години 2.
дріжджовий пиріг з вишнею - фото крок 2
Поки тісто в теплі, ми займемося вишнями: дістанемо кісточки.
дріжджовий пиріг з вишнею - фото крок 3
Тісто має збільшитися десь в два рази і має бути рідкуватий. Викладаємо його в форму.
дріжджовий пиріг з вишнею - фото крок 4
Викладаємо вишні по всьому тесту, трохи їх вдавлюємо, щоб потім вони були не зверху пирога, а всередині. І можна ще зверху присипати цукром.
дріжджовий пиріг з вишнею - фото крок 5
Відправляємо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Але дивіться по своїй духовці, пиріг повинен бути із золотою скоринкою. Дайте йому трохи охолонути - і подавайте до чаю.

Схожі рецепти