Дріжджовий пиріг з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт для ледачих або для тих, хто боїться дріжджів. Повітряний, ніжний, смачний пиріг з вишнею сподобається всім без винятку. Ароматна здоба з ягодою чаю - саме те, що потрібно до чаю.
Якщо у вас не виходить класичне дріжджове тісто або ви просто боїтеся з ним працювати, спробуйте почати ось з цього простого рецепту. Дуже простий рецепт, і тісто по ньому виходить завжди. В результаті у вас вийде пиріг з пишним і м'яким тестом, а смачна соковита вишня додасть пирогу приємну соковитість і кислинку. Розповідаю, як приготувати дріжджовий пиріг з вишнею. Смачної вам випічки!
- Молоко - 3 Ст. Ложки
- Сухі дріжджі - 2 чайних ложки
- Цукор - 5 Ст. Ложок(2 в тісто +3 ст. Ложки для посипання)
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 200 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Олія - 90 грам (або маргарину)
- Вишня - 200-300 грам
У теплому молоці розводимо дріжджі, додаємо цукор, ванілін, сіль, яйця і просіяне борошно. Добре перемішуємо до однорідності, додаємо тепле вершкове масло і відправляємо в тепле місце на години 2.
Поки тісто в теплі, ми займемося вишнями: дістанемо кісточки.
Тісто має збільшитися десь в два рази і має бути рідкуватий. Викладаємо його в форму.
Викладаємо вишні по всьому тесту, трохи їх вдавлюємо, щоб потім вони були не зверху пирога, а всередині. І можна ще зверху присипати цукром.
Відправляємо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Але дивіться по своїй духовці, пиріг повинен бути із золотою скоринкою. Дайте йому трохи охолонути - і подавайте до чаю.