Пиріг з вишнею простий
(покроковий рецепт з фото)
Улюблені ласощі американців і не тільки, крім пончиків, - це вишневий пиріг. Сьогодні розповім, як приготувати пиріг з вишнею простий, який готую з готового слоено-дріжджового тіста.
Найскладніше в приготуванні - це дістати кісточки з кожної ягідки, процес цей трудомісткий і займає багато часу, якщо немає спеціального приладу. Тісто можна зробити самостійно і не обов'язково листкове, підійде також пісочне. Вишню можна взяти заморожену або свіжу.
- Листково-дріжджове тісто - 450 грам
- Вишня - 1 кілограм
- Кукурудзяний крохмаль - 30 грам
- Цукор - За смаком(100-150 грам)
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Мигдальний екстракт - 0, 25 чайних ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Жовток - 1 штука
- Вершковий сир - За смаком
1
Вишні вимийте, видаліть у них кісточки (зубочисткою, шпилькою або спеціальним пристосуванням).
2
У миску додайте цукор (в залежності від солодощі вишні), крохмаль, екстракт ванілі і мигдалю, лимонний сік і сіль, перемішайте, потім викладіть вишні.
3
Тісто розділи 2 рівні частини, одну приберіть в холодильник, а другу розкачати за формою для випічки з урахуванням бортиків.
4
Викладіть тісто у форму, викладіть вишневу начинку без рідини, додайте шматочки вершкового масла.
5
Дістаньте з холодильника другу частину тіста і розкачати її, вантаж з вишні і вище засипки кінця. Надішліть пиріг в холодильник на 20 хвилин або в морозильник на 5 хвилин.
6
Розігрійте духовку до 200 градусів. Дістаньте пиріг і змастіть його жовтком, випікайте 20 хвилин, а потім зменшіть температуру до 175 градусів і випікайте ще 30-40 хвилин.
7
Дістаньте пиріг з духовки і остудіть його протягом 2-3 годин. Подавайте пиріг з вершковим сиром або кулькою морозива.