Рецепт Пиріг з вишнею простий фото

Пиріг з вишнею простий
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Ягоди, Листкове тісто, Вишня
На полуденок
Випічка, Пироги

Улюблені ласощі американців і не тільки, крім пончиків, - це вишневий пиріг. Сьогодні розповім, як приготувати пиріг з вишнею простий, який готую з готового слоено-дріжджового тіста.

Найскладніше в приготуванні - це дістати кісточки з кожної ягідки, процес цей трудомісткий і займає багато часу, якщо немає спеціального приладу. Тісто можна зробити самостійно і не обов'язково листкове, підійде також пісочне. Вишню можна взяти заморожену або свіжу.

  • Листково-дріжджове тісто - 450 грам
  • Вишня - 1 кілограм
  • Кукурудзяний крохмаль - 30 грам
  • Цукор - За смаком(100-150 грам)
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Мигдальний екстракт - 0, 25 чайних ложки
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Жовток - 1 штука
  • Вершковий сир - За смаком
1
Вишні вимийте, видаліть у них кісточки (зубочисткою, шпилькою або спеціальним пристосуванням).
2
У миску додайте цукор (в залежності від солодощі вишні), крохмаль, екстракт ванілі і мигдалю, лимонний сік і сіль, перемішайте, потім викладіть вишні.
3
Тісто розділи 2 рівні частини, одну приберіть в холодильник, а другу розкачати за формою для випічки з урахуванням бортиків.
4
Викладіть тісто у форму, викладіть вишневу начинку без рідини, додайте шматочки вершкового масла.
5
Дістаньте з холодильника другу частину тіста і розкачати її, вантаж з вишні і вище засипки кінця. Надішліть пиріг в холодильник на 20 хвилин або в морозильник на 5 хвилин.
6
Розігрійте духовку до 200 градусів. Дістаньте пиріг і змастіть його жовтком, випікайте 20 хвилин, а потім зменшіть температуру до 175 градусів і випікайте ще 30-40 хвилин.
7
Дістаньте пиріг з духовки і остудіть його протягом 2-3 годин. Подавайте пиріг з вершковим сиром або кулькою морозива.

Схожі рецепти