Простий пиріг з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Люблю домашню випічку. Особливо люблю робити пироги з ягодами. Немає нічого смачнішого шматочка ароматного пирога до чаю. Розповім про рецепт, як приготувати простий пиріг з вишнею (або черешнею).
Для випічки використовую готове пісочне тісто. Вишню можна використовувати заморожену або свіжу, якщо готуєте в сезон. Можна додати до вишні інші ягоди. Якщо хочете красиву рум'яної скоринки, тоді перед тим як відправити пиріг у духовку, змастіть його збитим жовтком.
- Пісочне тісто - 2 штуки (як 2 коржа)
- Вишня - 4, 5 склянки
- Цукор - 135 грам
- Кукурудзяний крохмаль - 30 грам
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Мигдальний екстракт - 3 краплі
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Жовток курячий - 1 штука
1. Вимийте вишні, очистіть їх від кісточок, можна спеціальним пристосуванням або за допомогою зубочистки.
2. Змішайте вишню в мисці з цукром, крохмалем, лимонним соком, ванільним і мигдальним екстрактом. Відставте начинку на час приготування тіста.
3. Готове тісто розкачати тонко. Один корж викладіть у форму для випікання, формуючи бортики. А другий корж наріжте смужками.
4. Викладіть всередину начинку. Вершкове масло наріжте шматочками і викладіть в начинку. Накрийте смужками пиріг, формуючи решітку.
5. Змастіть пиріг курячим жовтком і посипте трохи цукром.
6. Запікайте пиріг в розігрітій до 200 градусів духовці 35 хвилин.