Пиріг з сиром, помідорами і оливками
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати пиріг з сиром, помідорами і оливками - дуже ароматний і смачний пиріг, який чимось нагадує піцу. Начинка з оливок, сиру і помідорів - смакота!
В якості основи для пирога найкраще використовувати пісочне тісто - воно не піднімається під час випічки і залишається розсипчастим. Крім того, начинка залишається вологою навіть після випічки - ніжний сир брі в поєднанні з яєчної заливанням грають роль соусу. Якщо хочете зробити пиріг більш ситним і схожим на піцу, додайте трохи салямі або грибів - вийде не тільки смачно, але і дуже ароматно.
- Борошно - 225 грам
- Холодне вершкове масло - 115 грам
- Холодна вода - 50 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Оливки - 2/3 склянки
- Помідори - 2 штуки
- Яйце - 2 штуки
- Зелень - 1 пучок
- Брі сир - 200 грам
1. Борошно перетріть з холодним вершковим маслом до стану дрібної крихти. Додайте холодну воду і замісити туге тісто. Загорніть тісто в плівку і відправте в холодильник на 30 хвилин.
2. Тісто розкачати в пласт товщиною 0, 5 см. Викладіть тісто у форму, сформувавши бортики. Наколи тісто виделкою, вистелити на нього пергамент і насипте вантаж. Надішліть в холодильник на 20 хвилин.
3. Надішліть основу в розігріту до 190 градусів духовку на 15 хвилин. Потім вийміть наповнювач і залиште ще на 5 хвилин при 180 градусах. Сир, оливки і помідори наріжте невеликими шматочками.
4. Викладіть починаючи на готову основу. Яйця збийте з сіллю і перцем віночком, додайте молоко і рубану зелень. Добре перемішайте і залийте основу з начинкою.
5. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Смачного!