Солоні кексики з оливками і в'яленими помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Хто сказав, що кекси повинні бути тільки солодкими? Солоні кексики - це відмінна закуска для фуршетів і вечірок, їх можна подавати до бульйонів або легким супів. Та й з чашкою кави теж смачно!
Ця страва з італійської кухні, адже там печуть не тільки всім відому піцу Такі кексики служать відмінною заміною хліба на домашніх обідах, а ще їх готують для вечірок та фуршетів. Дуже зручно брати такі кексики на пікнік, на роботу або в школу. Хоча вони і солоні, але з чашкою чаю або кави буде дуже смачно, повірте. Розповідаю, як приготувати солоні кексики з оливками і в'яленими помідорами.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Яйця - 3 штуки
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Твердий сир - 80 грам
- Оливки - 75-80 грам
- Помідори в'ялені - 75-80 грам
- Розпушувач - 10 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Базилік сушений - 1 щіпка
- Орегано сушений - 1 щіпка
1. Продукти для приготування кексів. У мене свої в'ялені помідори, вони з травами і з часником, тому я не додавала базилік і орегано.
2. У миску виливаємо молоко, рослинна олія, додаємо сіль, перець, яйця і натертий на дрібній або середній тертці сир. І додамо сушені трави-приправи.
3. В отриману масу додаємо нарізані на невеликі шматочки оливки і в'ялені помідори. Оливки можна взяти зелені і чорні, буде навіть цікавіше.
4. Перемішуємо, щоб шматочки оливок і помідор більш-менш рівномірно розподілилися.
5. Всипаємо борошно, змішану з розпушувачем.
6. І в підсумку отримуємо ось таке досить густе тісто.
7. Кількості тесту вистачає на 12 кексиков. У форму для випічки я вкладала паперові формочки. Це робити не обов'язково.
8. Розкладаємо тісто по формах.
9. І випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.
10. Кексики виходять м'якими, ароматними, з хрусткою скоринкою.