Пиріг з сирною начинкою і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам до душі оригінальні і нескладні варіанти несолодкої випічки, тоді обов'язково рекомендую цей рецепт. Тонкий хрусткий корж, насичена сирна начинка і помідори - смачно неймовірно.
Хочу розповісти вам, як приготувати пиріг з сирною начинкою і помідорами легко і просто. Крім сиру можна також використовувати трохи тертого сиру, щоб начинка була ще більш апетитною. Для любителів ароматних трав рекомендую доповнити блюдо базиліком перед подачею або ж використовувати сушений в процесі запікання. Відмінний закусочний пиріг, корисний і неймовірно смачний. Так що рекомендую звернути увагу на цей рецепт і повторити його на своїй кухні.
- Борошно - 1.5 склянки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Маргарин - 2 Ст. Ложки
- Вода - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Сир - 170 грам
- Помідор - 2-3 штук
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
- Перець - За смаком
- Базилік - За смаком
1. Для початку потрібно зайнятися тестом. З'єднайте холодне масло з маргарином, наріжте невеликими кубиками. Додайте просіяне борошно і дрібку солі. Гострим ножем подрібніть все в однорідну крихту. Додайте трохи холодної води і замісіть однорідне тісто. Розкачайте його тонким шаром, перенесіть в форму і відправте в холодильник на годинку.
2. Вимийте і висушіть помідори. Гострим ножем наріжте їх тонкими скибочками і викладіть на паперові рушники, щоб прибрати надлишки вологи.
3. Дістаньте тісто з холодильника, зробіть виделкою проколи на дні. Викладіть сир рівним шаром. Підсолити трохи за смаком. Зверху розподіліть помідори. Додайте щіпку солі, перцю, інші спеції за смаком. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку.
4. Випікається пиріг хвилин 40-45. Після остудіть його трохи, дістаньте з форми. При бажанні прикрасьте зеленню перед подачею на стіл. Смачного!