Пиріг з рибою і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Цей пиріг з рибою і цибулею в домашніх умовах можна готувати і як пісне блюдо. Якщо ж ви не постнічаете, що в начинку можна додати майонез, а в тісто - яйце.
Простий рецепт приготування пирога. Якщо не додавати в тісто яйце, а в начинку майонез, то пиріг вийде пісним. Тісто для нього можна брати готове, а можна зробити самому (безопарне дріжджове). Начинка також може бути різною, але в даному випадку - це обсмажену цибулю і філе морської риби.
- Вода - 1 Склянка
- Дріжджі - 15 грам
- Сіль - 2 грами
- Цукор - 20 грам
- Борошно - 2, 5 склянки
- Філе морської риби - 400 грам
- Цибуля - 2-3 штук
- Рослинна олія - 40 грам
1. Замісити дріжджове тісто (можна без опари) і поставте його в тепле місце. Тісто накрийте плівкою або паперовим рушником, щоб воно не зовсім свіжого.
2. Поки підходить тісто, потрібно посмажити цибулю. Наріжте цибулю і обсмажте його на рослинному маслі. Спосіб нарізки - невеликий.
3. Філе риби повинно бути добре розмороженим. Для цього рецепта підходить філе будь-якої морської риби (без кісток).
4. Тим часом тісто підійшло. Розкачуємо на столі овальний пласт товщиною не більше 2 сантиметрів.
5. З боків робимо невеликі надрізи (як на фото). У центр викладаємо цибулю і рибу.
6. Починаємо загортати пиріг: відразу загортаємо низ, а потім внахлест закриваємо пиріг надрізаними смугами тесту.
7. Відправляємо пиріг в розігріту до 200 градусів духовку на 35-40 хвилин (температура запікання пирога - 180-190 градусів).
8. Вт такий гарний виходить пиріг з рибою і цибулею в готовому вигляді. Смачного!