Рецепт Пиріг з лаваша з рибою фото

Пиріг з лаваша з рибою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Молочні продукти, Сир, Лаваш
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Випічка, Пироги

Цікавий рецепт приготування пирога з рибою. В даному рецепті використовується лаваш замість листів лазаньї і спеціальний соус для риби.

Приготувати пиріг з лаваша з рибою в домашніх умовах дуже просто! Листи лазаньї може замінити тонкий вірменський лаваш, який легко придбати в магазині. Фарширувати пиріг потрібно рибою, сиром і обжаркой з цибулі та моркви. Також потрібно використовувати будь-який соус для риби або звичайний майонез.

  • Лаваш - 2 штуки
  • Філе риби - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Сир - 200 грам
  • Соус для риби - За смаком
пиріг з лаваша з рибою - фото крок 1
1. Якщо у вас немає листів лазаньї - не біда, оскільки їх замінити може лаваш. Форма для запікання такого пирога повинна бути з високими бортами. Отже, лаваш потрібно нарізати за розміром форми (форму краще брати невелику). Здебільшого - це прямокутники (як листи лазаньї).
пиріг з лаваша з рибою - фото крок 2
2. Нарізаємо філе риби. Я зазвичай беру філе морської риби. Підійде навіть морський язик. За смаком філе можна замаринувати в лимонному соці або в будь-якому соусі для риби.
пиріг з лаваша з рибою - фото крок 3
3. Перший шар лаваша потрібно викласти за формою. Краще перший шар не розрізати, а зробити його у вигляді основи. Смазав соусом, можна починати викладати начинку.
пиріг з лаваша з рибою - фото крок 4
4. Начинку з лавашем потрібно чергувати ( за принципом лазаньї). Після риби викладаємо сир і лист лаваша, потім решту начинку і знову шар лаваша.
пиріг з лаваша з рибою - фото крок 5
5. Цибулю і моркву потрібно викласти зверху, після чого знову накрити листом лаваша.
пиріг з лаваша з рибою - фото крок 6
6. Притрушуємо сиром і знову закриваємо листом лаваша.
пиріг з лаваша з рибою - фото крок 7
7. Відправляємо пиріг в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо при температурі 180 градусів близько 45 хвилин. Подавати пиріг з лаваша з рибою можна в гарячому і холодному вигляді.

Схожі рецепти