Пиріг з лаваша з рибою
(покроковий рецепт з фото)
Цікавий рецепт приготування пирога з рибою. В даному рецепті використовується лаваш замість листів лазаньї і спеціальний соус для риби.
Приготувати пиріг з лаваша з рибою в домашніх умовах дуже просто! Листи лазаньї може замінити тонкий вірменський лаваш, який легко придбати в магазині. Фарширувати пиріг потрібно рибою, сиром і обжаркой з цибулі та моркви. Також потрібно використовувати будь-який соус для риби або звичайний майонез.
- Лаваш - 2 штуки
- Філе риби - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сир - 200 грам
- Соус для риби - За смаком
1. Якщо у вас немає листів лазаньї - не біда, оскільки їх замінити може лаваш. Форма для запікання такого пирога повинна бути з високими бортами. Отже, лаваш потрібно нарізати за розміром форми (форму краще брати невелику). Здебільшого - це прямокутники (як листи лазаньї).
2. Нарізаємо філе риби. Я зазвичай беру філе морської риби. Підійде навіть морський язик. За смаком філе можна замаринувати в лимонному соці або в будь-якому соусі для риби.
3. Перший шар лаваша потрібно викласти за формою. Краще перший шар не розрізати, а зробити його у вигляді основи. Смазав соусом, можна починати викладати начинку.
4. Начинку з лавашем потрібно чергувати ( за принципом лазаньї). Після риби викладаємо сир і лист лаваша, потім решту начинку і знову шар лаваша.
5. Цибулю і моркву потрібно викласти зверху, після чого знову накрити листом лаваша.
6. Притрушуємо сиром і знову закриваємо листом лаваша.
7. Відправляємо пиріг в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо при температурі 180 градусів близько 45 хвилин. Подавати пиріг з лаваша з рибою можна в гарячому і холодному вигляді.