Пиріг з пиріжків
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки можна спекти не тільки окремо, але і у вигляді пирога. Оригінально і смачно. В якості начинки у мене сир, але можна взяти будь-яку іншу - на ваш смак.
Такий пиріг з сиром виходить надзвичайно ніжним, пишним і повітряним. При цьому він легко розбирається на окремі пиріжки. Час випічки залежить від вашої духовки. А в іншому все просто. Ця випічка не вимагає особливих кулінарних навичок, аби дріжджі не підвели.
- Молоко - 180 мілілітрів
- Дріжджі пресовані - 15 грам
- Цукор - 6 Ст. Ложок(4 ст. L. В тісто, 2 ст. L. В начинку)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно пшеничне - 350-400 грам
- Ванільний цукор - 5 грам
- Яйце - 1 штука
- Сир - 250 грам
Приготуйте тісто для пирога. У миску налийте молоко, трохи підігрійте і додайте столову ложку цукру з дріжджами. Добре перемішайте. Дайте постояти, щоб дріжджі активувалися.
Додайте розтоплене вершкове масло, сіль і ще 3 столові ложки цукру, ванільний цукор.
Борошно просійте.
Влийте в борошно рідку частину тесту і перемішайте.
Замісити еластичне, м'яке тісто.
Тісто накрийте рушником і поставте в тепле місце. Через 50-60 хвилин воно підніметься.
Розділіть тісто на кульки.
У сир додайте цукор за смаком і перемішайте. Начинка для пирога готова.
Кожна кулька розкачайте в коржик і викладіть начинку.
Закріпіть краю пиріжка, залишивши відкритою середину.
Викладіть пиріжки в форму для випічки.
Дайте пирогу постояти при кімнатній температурі 20-25 хвилин. Після змастіть яйцем і відправте в духовку, яку потрібно попередньо розігріти до 175-180 градусів. Випікайте пиріг 40-45 хвилин.
Пиріг з пиріжків готовий. Подавайте до чаю, кава, молоку.