Пиріг з маком
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з маком - відмінне солодкі ласощі до чаю. Дріжджове тісто в рецепті дуже легко замішується і швидко підходить. Пиріг можна подавати з чаєм або холодним молоком.
Кількість порцій: 4
- Свіжих дріжджів - 25 грам
- Маргарину - 200 грам
- Яйця - 2 штуки (плюс 1 яйце для змащування пирога)
- Цукру - 100 грам
- Молока - 150 грам
- Мука - 150-200 грам
- Мака - 100 грам
- Меду - 3 Ст. Ложки
1. Розвести дріжджі в теплому молоці з цукром і дати постояти протягом 10 хвилин. Додати розм'якшений маргарин і яйця. Поступово додаючи борошно, замісити некруте тісто. Дати тісту піднятися в теплому місці протягом 30 хвилин. Подрібнити мак в блендері або кавомолці. Викласти мак в каструлю, додати мед і 4-5 столових ложок кип'яченої води. Гасити протягом 4-5 хвилин, поки мед не розчинився. Якщо мед не дуже солодкий, додати трохи цукру.
2. Розкачати з тіста прямокутник і рівномірно викласти на нього макову начинку.
3. Згорнути тісто рулетом і нарізати на шматочки товщиною 4-5 см.
4. Викласти рулетики в круглу форму зрізом вгору. Дати постояти 15-20 хвилин. Змастити пиріг збитим яйцем і випікати в духовці 30-40 хвилин при 175 градусах.