Пиріг з маком в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати смачний і повітряний пиріг з маком в мультиварці? Пропоную вам на замітку відмінний рецепт, який обов'язково припаде до смаку всій родині.
Рецепт приготування пирога з маком в мультиварці можна доповнити також цукатами, горіхами, привносячи кожного разу нові нотки смаку. Використовувати можна також не тільки шоколадну глазур, але і різні креми. Втім, навіть без доповнень пиріг виходить просто фантастичним.
- Борошно - 200-250 грам
- Мак - 50 грам
- Цукор - 100-150 грам
- Вершкове масло - 250 грам(100 - для глазурі)
- Яйця - 3 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Молоко - 3 Ст. Ложки
- Какао - 2-3 Ст. Ложок
1. Якщо ви ще не знаєте, як зробити пиріг з маком в мультиварці, тоді докладна інструкція в вашому розпорядженні. У глибоку миску вбити яйця і додати цукор. Збити, але не до міцної піни.
2. Додати мак і злегка розм'якшене (нЕ розтоплене) вершкове масло. Використовувати можна також спеціальну макову начинку, тоді кількість цукру краще зменшити. Продовжити збивати.
3. Просіяти попередньо борошно і змішати з розпушувачем. Поступово вводити в тісто борошно, продовжуючи збивати, щоб не утворилися грудочки. Кількість борошна досить умовно, головне стежити за консистенцією тесту.
4. Незважаючи на наявність в тесті вершкового масла, чашу мультиварки краще додатково змастити маслом, щоб пиріг з маком в мультиварці в домашніх умовах був з рум'яною скоринкою і прекрасно вийняв з чаші. Вилити тісто і встановити режим Випічка на 55 хвилин.
5. Тим часом можна приготувати глазур, якої пізніше просочити пиріг. Для цього з'єднати вершкове масло, молоко і какао (можна використовувати шоколад).
6. Розтопити на паровій бані і ретельно перемішати. Готовий пиріг трохи остудити і розрізати навпіл. Змастити корж, накрити другою половиною і просочити верх. Найкраще дати постояти такому пирога близько 2 годин в холодильнику, щоб він добре просочився.