Пиріг з кефіру
(покроковий рецепт з фото)
Вся принадність цього пирога в тому, що зробити його неймовірно просто, для цього можна використовувати будь-яку начинку (овочеву, м'ясну або сирну). Розповідаю, як приготувати пиріг з кефіру.
Основа пирога (тісто) готується на кефірі, а ось для начинки можна використовувати м'ясо, овочі, яйця, сир, зелень та інше. До столу випічку подають вже добре остигнула, можна використовувати такий пиріг замість бутербродів. Пиріг можна зробити до приходу гостей або для перекусу на роботу.
- Кефір - 2 склянки
- Яйця - 10 штук
- Соняшникова олія - 0, 5 склянки
- Борошно - 2 склянки
- Сіль - За смаком
- Сода - 1 Чайна ложка
- Квашена капуста - 1 кілограм
- Вершкове масло - 60 грам
1
Курячі яйця відваріть до готовності, потім очистіть від шкаралупи. Наріжте їх невеликими кубиками.
2
Квашену капусту перекладіть в друшляк і промийте під проточною водою.
3
Перекладіть капусту на дошку і подрібніть, потім перекладіть в сковороду і обсмажте з вершковим маслом (близько 10 хвилин).
4
Приберіть сковороду з вогню і додайте яйця, перемішайте і за смаком посоліть.
5
У миску налийте кефір і додайте яйця, що залишилися, посоліть і влийте рослинне масло, перемішайте.
6
Заздалегідь просійте борошно і додайте до кефіру, потім додайте чайну ложку соди і перемішайте віночком, щоб не було грудочок.
7
Форму для випічки змастіть маслом і вилийте половину тесту, потім розподіліть начинку по всій формі і покрийте начинку тістом.
8
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 1 години до появи рум'яної скоринки.