Пиріг з кавою
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні пропоную приготувати ароматний кавовий пиріг з волоськими горіхами і журавлиною. Рецепт простий, не забирає багато часу, відмінно підійде для вечірнього чаювання!
Докладніше, як приготувати пиріг з кавою, я розповім нижче. Каву можна брати розчинний, але краще підійде мелений, свіжозварений. Сушену журавлину можна заміряти чорносливом або родзинками. Волоські горіхи повинні бути смаженими.
- Кава - 180 мілілітрів
- Рослинна олія - 40 мілілітрів
- Цукор - 70 грам
- Борошно - 200 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Журавлина сушена - 40 грам
- Грецькі горіхи - 60 грам(40 грам - в тісто, 20 грам - для прикраси )
- Цукрова пудра - 50 грам
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
В одній мисці змішайте каву, цукор і рослинне масло. Розмішуйте до повного розчинення цукру.
В іншій мисці змішайте борошно і розпушувач.
З'єднайте обидві суміші, додайте сушену журавлину і подрібнений волоський горіх.
Перекладіть масу в форму для випічки. Випікайте пиріг у духовці протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Для глазурі змішайте сухарну пудру і лимонний сік. Покрийте їй пиріг, зверху прикрасьте волоськими горіхами.
Пиріг з кавою готовий, смачного!